Festa grossa per començar Nadal: nens i nenes de les Borges troben més de 50 tions a l’entorn de l’ermita

Festa grossa per començar Nadal: nens i nenes de les Borges troben més de 50 tions a l’entorn de l’ermita

Molts nens i nenes de les Borges es van quedar ben sorpresos dies enrere quan van rebre a casa seva una carta personalitzada que els va enviar el seu Tió.

I és que enguany, el Tió del poble, gran i espectacular com és, no estava sol. Més de cinquanta tions de totes les mides, tamanys i característiques van fer cap a l’ermita i es van posar a dormir i a esperar a tots els nens i nenes al Bosc dels Tions.

Com que la proposta era molt gran i requeria molt d’esforç, a les Borges s’ha constituït la Comissió de Festes, s’ha mobilitzat la Colla de Geganters, Grallers i Timbalers Serè i Marinada, els Timbalers de la Colla de Diables i l’Ajuntament.

Tots plegats, a més de famílies, pares, mares i tothom qui ha volgut han sortit aquest dimecres, 6 de desembre, de la plaça de Sant Antoni, i tothom cap a l’ermita.

A l’ermita, els tions encara dormien, però tota la canalla ha sortit disparada i corrent i, al final, tots els tions que eren al bosc han estat localitzats.

Així doncs, i per primera vegada, el Tió de les Borges no ha arribat sol al poble. Enguany ha vingut molt ben acompanyat.

Després de trobar als tions, esmorzar solidari a base de xocolata i coc. I a continuació, nens i nenes a pintar i a dibuixar, a jugar i a participar en diversos jocs i tothom molt content perquè, a més, no feia gaire fred.

I després de les fotos conjuntes, de les fotos amb els tions i que tothom tinguès la panxa plena de l’esmorzar solidari, nens, nenes, timbalers, grallers, familiars i acompanyants han enfilat de nou cap al poble.

Un cop arribats a l’Ajuntament, el Tió del poble ha quedat allà, a l’espera que durant aquests dies nens i nenes li portin menjar i llaminadures.

I els tions particulars han anat cap a totes les cases.

Recordeu que els tions mengen peles de mandarina, de taronja, de poma, pa sec, peles de patata i una mica de tot. I els agraden els dolços i les cançons. Així que ja ho sabeu, alimenteu-los bé i aneu cantant la cançó del Tió i ell segur que, d’aquí a uns dies, us ho agrairà amb regalets i molts presents.

I el Tió de les Borges us espera a totes i a tots el dia de Nadal, 25 de desembre, cap a un quart de dues de la tarda a la plaça de l’Església.

Benvinguts tions. Ja us estàvem esperant!

Font: Ajuntament de les Borges del Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *