Klein: “Les noves ordenances fiscals són una amenaça greu a les economies familiars i les de tots els sectors econòmics i empresarials de Cambrils”

El NMC presenta un paquet d’al·legacions als Pressupostos 2024

El portaveu del Grup Municipal del NMC i cap de l’oposició, Oliver Klein, ha dit que la proposta de Pressupostos 20024 que pretén aprovar l’equip de govern “és un despropòsit guiat pel desconeixement absolut de les finances municipals i una amenaça greu pel creixement de l’economia de Cambrils”.

En aquest sentit, ha explicat que “els efectes nocius de la pandèmia encara vigents i les incerteses globals
que vivim haurien de ser motius, més que suficients, per a que l’equip de govern fos raonable i ponderat a l’hora de plantejar uns pressupostos pel 2024 que no castiguin les economies familiars ni posin en perill sectors tant estratègics pel nostre municipi com és el cas de la restauració, l’hoteleria i el petit comerç”.

El gruix de les al·legacions presentades és divideixen en tres grans blocs:


El primer, fa referència a la pujada desorbitada de l’IBI, tant urbà com rústic, que l’equip de govern fixa en el 9,5% . La proposta el NMC es concreta en que la pujada màxima acceptable sigui del 3,2%, que és l’índex del IPC a l’Estat. Qualsevol pujada superior a aquest índex, no és assumible per les famílies i empreses del nostre municipi i, per tant, l’NMC votarà en contra del la proposta de l’equip de govern.

El segon, fa referència a la pujada del 1% de l’impost dirigit als vehicles de tracció mecànica. Aquest cas és un exemple clar de la frivolitat i improvisació amb la que es gestionen les finances municipals, doncs es tracta d’una pujada que té un impacte ridícul sobre la recaptació municipal i, en canvi castiga amb un 1% més a la ciutadania. Per tant, la proposta del NMC és la de eliminar aquesta pujada i deixar-la sense efecte

El tercer, fa referència al impostos i taxes que perjudiquen, directament, els sectors clau de l’economia del municipi (restauració, hoteleria, comerç, construcció). En aquest cas, la proposta del NMC consisteix en dues demandes: primera, que l’actualització tributària es faci de manera progressiva i adaptada a les perspectives anuals dels propers quatre anys, és a dir, repartir la pujada dins el període 2024 – 2025; segona, que s’aplaci la requalificació d’alguns carrers i places del municipi (especialment del barri del Port) que suposaria un càstig afegit pels residents i pels negocis d’aquestes zones que patirien una pujada de la pressió tributària.

Pel portaveu del NMC, “aquesta pujada abusiva de taxes i impostos és una fugida endavant d’un equip de govern que desconeix la realitat de Cambrils i que és incapaç d’escoltar, entendre i negociar amb les associacions de veïns a les que, fins i tot, nega la interlocució. Nosaltres, com NMC, estem en sintonia amb les reclamacions d’aquestes associacions de veïns”.

Per Klein “la manca de criteri de l’equip de govern és patent i molt greu. I encara és més greu que no ens expliquin on invertiran els diners obtinguts d’aquest increment de la pressió fiscal.

El sentit comú del conjunt de la ciutadania diu ben clar que no és el moment per aplicar uns augments d’impostos i taxes totalment desproporcionats i abusius”.

Finalment el cap de l’oposició demana a l’alcalde socialista, Alfredo Clua, que “posi ordre i seny dins el seu equip de govern, que comencin a treballar com un equip i no cadascú pel seu compte, i que pensi més en el benestar dels cambrilencs i cambrilenques que en el benestar seu i dels seus companys i companyes que l’han fet alcalde”.

Font: Nou Moviment Ciutadà per Cambrils. NMC

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *