L’ampliació i millora de l’Auditori Felip Pedrell s’executarà entre 2024 i 2025

El ple de Tortosa deixarà sense efecte la plurianualitat prevista pels exercicis 2023-2024

El ple de l’Ajuntament de Tortosa deixarà sense efecte la plurianualitat de l’obra d’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell prevista pel 2023-2024. Unes obres d’ampliació i millora que s’executaran entre 2024 i 2025 i que es financen a través d’una subvenció del Ministeri de Cultura de 2,5 milions d’euros i de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros. «Es tracta d’una obra que és viable econòmicament, però que hem introduït millores al projecte i ara adaptem també el calendari d’execució a la realitat», ha dit l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que juntament amb la primera tinent d’alcaldia, Mar Lleixà i el segon tinent d’alcaldia, Víctor Grau, ha comparegut davant dels mitjans per explicar els principals temes que es tractaran en el ple ordinari del mes de desembre, que tindrà lloc dilluns.

L’actuació de l’Auditori Felip Pedrell contempla, d’una banda, la construcció d’una tercera sala i l’adquisició de l’equipament escènic i les grades i, de l’altra, la millora de la sala gran, amb la renovació del sistema de climatització i la reparació de les goteres. Una millora projectada els últims mesos amb la voluntat d’esmenar les mancances de les instal·lacions actuals i no fer només la construcció de la tercera sala.

D’altra banda, el ple debatrà la proposta d’acord de delegació de competències en matèria de transferència, transport i tractament de fracció resta i orgànica al Consell Comarcal del Baix Ebre.

En l’apartat de mocions, el ple tractarà una proposta de la CUP per la inclusió de clàusules socials en la contractació pública i dues mocions de Junts, una sobre la reserva de places bonificades a les llars d’infants públiques i una altra sobre l’ampliació de l’Hospital de Tortosa.

Finalment, l’alcalde ha informat que el pressupost de la Diputació de 2024 incorpora una subvenció de 100.000 euros per la pròxima edició d’Expoebre, que serà una edició especial centrada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030; una altra de 63.000 euros per a la restauració de l’absis de la Catedral i una de 30.000 euros per l’adquisició de mobiliari i equipament informàtic pel Casal de Jubilats de Bítem.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *