Neteja del Lligallo de Malany a la Sénia

L’Ajuntament de La Sénia ha dut a terme una acció de neteja integral del lligallo de Malany, una ruta emblemàtica que travessa el municipi des del camí del Toll fins als lligallos que es despleguen per la seva part interior. Aquesta iniciativa municipal sorgeix amb l’objectiu de preservar i mantenir aquest itinerari singular que es distingeix pel seu traçat sinuós en ziga-zaga i el paviment empedrat, elements que confereixen una identitat única a aquest recorregut en comparació amb altres senders del terme municipal.

El lligallo de Malany, amb el seu disseny intrincat i la seva trama pavimentada, ha estat durant anys un espai de referència per als habitants locals i els visitants. Aquesta ruta, que combina bellesa natural i història, representa un llegat cultural que ha resistit el pas del temps. Amb el seu característic patró ziga-zaga, aquest camí ha captivat l’atenció dels amants de la natura i els excursionistes, oferint una experiència única per explorar la riquesa paisatgística de la zona.

La neteja d’aquest lligallo revesteix una importància crucial per garantir la seva preservació i accés continuat per a la comunitat local i els visitants. L’eliminació de residus, la neteja de vegetació no desitjada i la restauració del paviment empedrat són passos fonamentals per mantenir la seva integritat i bellesa natural. L’aposta de l’Ajuntament per dur a terme aquesta tasca reflecteix el seu compromís amb la conservació del patrimoni local i la promoció del turisme responsable.

El paviment empedrat, que caracteritza aquest camí, és testimoni del saber fer ancestral i representa un tret distintiu de la zona. La seva restauració i neteja no només contribueixen a la estètica del lloc, sinó que també asseguren la seguretat dels visitants i dels habitants locals que fan servir aquest trajecte de forma regular.

La singularitat del lligallo de Malany no només rau en la seva estructura física sinó també en la seva interconnexió amb el paisatge natural del municipi. El recorregut ofereix vistes panoràmiques i permet als excursionistes connectar amb la natura en un entorn que ressona amb la riquesa biològica i el valor ambiental de la zona.

La participació ciutadana en la preservació d’aquests espais és fonamental. A més de l’acció municipal, és imprescindible conscienciar i involucrar a la comunitat en la preservació dels llocs d’interès cultural i natural com el lligallo de Malany. La col·laboració entre l’administració local i els ciutadans és clau per assegurar que aquestes rutes continuen sent accessibles i disfrutables per a tothom.

En conclusió, la neteja i manteniment del lligallo de Malany a La Sénia no només representa una tasca de conservació i restauració, sinó també un compromís amb la preservació del patrimoni local i la promoció d’un turisme respectuós amb el medi ambient. Aquesta acció no només beneficia als habitants locals, sinó que també ofereix als visitants l’oportunitat d’immersió en un entorn natural i cultural únic, amb un camí que segueix conservant la seva essència i encant propis.

Font: Ajuntament de la Sénia

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *