Subvenció de la Diputació de Tarragona per als desfibril·ladors municipals

La diputació de Tarragona ha anunciat recentment la concessió d’una subvenció destinada a l’Ajuntament d’Aldover per al manteniment i la formació en l’ús dels desfibril·ladors municipals durant l’any 2023. Aquesta iniciativa, que forma part del suport continuat a les comunitats locals, té com a objectiu garantir la disponibilitat i la preparació adequada en situacions d’emergència.

Amb un pressupost elegible de 2.061,74 euros, la subvenció atorgada cobreix un 80,21% d’aquest import, arribant a un total de 1.653,69 euros. Aquest suport econòmic contribuirà de manera significativa a les activitats de manteniment dels aparells i a l’organització de cursos de formació destinats als habitants del municipi.

Els desfibril·ladors són dispositius essencials en casos d’emergència cardíaca. La seva presència en espais públics com ajuntaments, centres esportius o àrees de gran afluència de persones pot significar la diferència entre la vida i la mort en situacions crítiques. No obstant això, la seva efectivitat rau no només en la seva disponibilitat sinó també en la capacitat i la preparació dels membres de la comunitat per utilitzar-los de manera adequada en moments d’urgència.

En aquest sentit, la subvenció concedida per la diputació de Tarragona no només assegura el manteniment dels desfibril·ladors municipals, sinó que també finança la realització de cursos de formació. Aquests cursos estan dissenyats per a oferir una preparació completa i pràctica en l’ús d’aquests aparells, involucrant a membres clau de la comunitat en l’aprenentatge de tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP) i altres procediments d’actuació en casos d’emergència cardíaca.

La decisió de la diputació de Tarragona d’atorgar aquesta subvenció a l’Ajuntament d’Aldover reflecteix el compromís de les autoritats regionals amb la seguretat i el benestar dels ciutadans. Aquest suport econòmic no només demostra una preocupació genuïna per la salut pública, sinó que també reafirma la importància de la preparació i la formació com a mitjà per afrontar situacions crítiques amb èxit.

L’Ajuntament d’Aldover, beneficiari d’aquesta subvenció, ha expressat la seva gratitud envers la diputació de Tarragona pel suport rebut. El regidor de Sanitat i Emergències, Joan Martínez, ha destacat la importància d’aquesta ajuda econòmica per garantir la continuïtat en la prestació de serveis d’emergència de qualitat a la població local.

La notícia d’aquesta subvenció arriba en un moment clau, ja que posa de manifest la inversió contínua en la infraestructura i els recursos necessaris per afrontar situacions d’emergència. A més, reforça la idea que la seguretat i la salut de la comunitat són una prioritat fonamental que requereix una atenció constant i recursos adients.

Cal recordar que les iniciatives com aquesta no només tenen un impacte immediat en la millora de la resposta a emergències, sinó que també contribueixen a la conscienciació i la preparació de la comunitat en general. L’aprenentatge en l’ús dels desfibril·ladors i altres tècniques de primer ajut pot ser una eina vital que, en molts casos, pot salvar vides.

En conclusió, la subvenció concedida per la diputació de Tarragona a l’Ajuntament d’Aldover per al manteniment i la formació en l’ús dels desfibril·ladors municipals durant l’any 2023 representa un pas significatiu en la garantia de la seguretat i el benestar dels habitants d’aquesta localitat. Aquest tipus d’iniciatives no només reforcen la preparació davant d’emergències sinó que també subratllen la importància de la col·laboració entre les institucions públiques per aconseguir aquests objectius comuns en benefici de la comunitat.

Font: Ajuntament d’Aldover

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *