Acció Climàtica destina més de 14 milions d’euros en ajuts per a assegurances

Convocats 40.000 euros en ajuts per a assegurances d’hivernacles 2023-2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la convocatòria d’ajuts a les línies del Pla d’assegurances agràries 2023 no coberts per l’anterior resolució d’ajuts. La nova convocatòria, de 8,06 MEUR, complementa les subvencions del Pla d’assegurances agràries 2023 fins arribar als 14,5 MEUR. D’aquesta manera enguany la Generalitat incrementa en 3,2MEUR l’import d’aquests ajuts respecte els del Pla 2022.

A banda, també s’han convocat ajuts per a les assegurances d’hivernacles, corresponents a la campanya 2023-2024, amb un pressupost de 40.000 euros.

Els ajuts establerts en aquestes dues resolucions tenen naturalesa de crèdit anticipat i van a càrrec dels pressupostos del Departament per a l’any 2024.

D’aquesta manera es fa palès el fort compromís del Departament en el suport al sistema d’assegurances agràries, en compliment d’un dels objectius amb major antiguitat, que és l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

Pel que fa als ajuts a les assegurances agràries combinades, es mantenen els criteris de l’anterior convocatòria. Se subvenciona un percentatge sobre la Prima Comercial Base Neta, d’acord amb el tipus de persona beneficiària. En relació a la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertures, i instal·lacions d’hivernacles, umbracles, i túnels, s’inicia el termini de sol·licitud per a les pòlisses contractades entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *