El ple de Tortosa aprova l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica

El plenari també ha acordat, per unanimitat, l’adhesió a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més vinculada a l’associació Amical de Mauthausen

El ple l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, per unanimitat, l’adhesió a dues entitats de memòria democràtica, d’una banda, la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica i, de l’altra, la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a treballar per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana i la prevenció del feixisme. A més, la incorporació a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica és el pas previ a l’adhesió al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), una incorporació que permetrà l’Ajuntament beneficiar-se de la recerca i promoció internacional; rebre aportacions econòmiques i suport i assessorament tècnic.

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha deixat sense efecte la plurianualitat de l’obra d’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell prevista pel 2023-2024. Unes obres d’ampliació i millora que s’executaran entre 2024 i 2025 i que es financen a través d’una subvenció del Ministeri de Cultura de 2,5 milions d’euros i de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros. L’actuació de l’Auditori Felip Pedrell contempla, d’una banda, la construcció d’una tercera sala i l’adquisició de l’equipament escènic i les grades i, de l’altra, la millora de la sala gran, amb la renovació del sistema de climatització i la reparació de les goteres.

En l’apartat de mocions el ple ha aprovat una moció de la CUP per a la inclusió de clàusules socials en la contractació pública, amb els vots a favor de Movem Tortosa-PSC i Esquerra i l’abstenció de Junts. I, finalment, el plenari ha rebutjat les dues mocions presentades pel grup de Junts, una relativa a la reserva de places gratuïtes i bonificades a les llars d’infants municipals i l’altra sobre l’aparcament soterrani de l’Hospital Verge de la Cinta.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *