El Silenci de l’Ebre: memòria viva d’una batalla

En el cor de les Terres de l’Ebre, un lloc s’ha mantingut en silenci, conservant la memòria d’un dels esdeveniments més cruels i impactants de la història espanyola: la Batalla de l’Ebre. Corbera d’Ebre, un poble que va presenciar l’horror i la destrucció durant 115 dies, és ara l’escenari d’una experiència única, una oportunitat per resseguir amb emoció els passos de la història en una visita guiada titulada ‘El Silenci de l’Ebre’.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre, avui en runes, abraça secrets sota les seves pedres. Aquesta vila, coneguda com la ‘vila de les mil finestres’, va ser testimoni de la devastació provocada per la Guerra Civil Espanyola. Els passadissos entre cases pairals i nobles, les restes del castell templer i una església de cripta esotèrica amaguen el silenci de la reflexió, el record d’uns fets que mai han de repetir-se.

La Batalla de l’Ebre va marcar una ferida profunda en aquesta regió. Les seves conseqüències es manifesten en el paisatge que avui es contempla a Corbera d’Ebre, un testimoni palpable de la destrucció i la reconstrucció posterior. La creació d’un nou poble, els vestigis del passat i el silenci del Poble Vell representen una protesta contundent contra la violència i la guerra.

La proposta de Tarvitur, l’experiència Batalla de l’Ebre, ofereix una immersió completa en aquest episodi històric. La visita guiada inclou diversos espais rellevants, com la exploració del Poble Vell de Corbera d’Ebre amb material audiovisual que recrea el seu passat. També es visiten altres llocs emblemàtics, com la Cota 402 amb els seus refugis i trinxeres republicanes i el Memorial de les Camposines, un espai de record i dol.

A més, l’experiència contempla un recorregut per Móra d’Ebre, el pas de l’Ebre, i culmina amb un tast dels productes locals a l’Agrobotiga 7 de Ribera, una oportunitat per gaudir dels sabors autèntics d’aquesta regió.

Aquesta proposta està dissenyada per ser una experiència educativa i emotiva, amb una durada de quatre hores per a aquells que desitgin explorar tots els racons i detalls d’aquest passat i una versió més concisa de 1 hora i 15 minuts per als visitants que vulguin centrar-se específicament en el Poble Vell de Corbera d’Ebre, amb una presentació audiovisual.

La iniciativa està disponible els caps de setmana i festius, tot i que cal consultar el calendari per assegurar-se de les dates disponibles i realitzar una reserva prèvia. Els idiomes disponibles per a la visita són el català, el castellà i el francès, buscant apropar aquesta experiència a tot tipus de públic.

Els preus són accessibles, amb opcions per a adults, menors de 18 anys i gratuïtat per als menors de 10 anys. La tarifa inclou guiatge, entrades als monuments i la degustació dels productes locals, oferint una experiència integral i enriquidora.

Per a grups o aquells que desitgin una experiència més personalitzada, es ofereix la possibilitat de concertar visites contactant amb Tarvitur a través del correu electrònic tarvitur@gmail.com o trucant al 691.56.18.68.

En el silenci de les runes de Corbera d’Ebre es troba la veu de la història, una història que clama per no ser oblidada. Aquesta proposta turística no només ofereix un viatge en el temps, sinó també una reflexió sobre les conseqüències dels conflictes bèl·lics i la importància de mantenir viva la memòria col·lectiva per evitar que els fets dolorosos del passat es repeteixin en el futur.

Font: Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *