Finalitza la VII Portada de la Mare de Déu de la Pineda al Santuari de Vila-seca

Avui, els carrers de Vila-seca s’han omplert d’una aura especial amb la tornada de la Mare de Déu de la Pineda al Santuari. Aquest esdeveniment marca el final de la VII Portada de la Mare de Déu, una festa quinquennal profundament arrelada en la història i el cor del poble vila-secà.

Des del 1993, aquesta celebració ha estat un pilar essencial en la vida del municipi, recordant als vila-secans la seva devoció i relació profunda amb la Mare de Déu. Més enllà de ser una simple festivitat, la Portada de la Mare de Déu de la Pineda té arrels profundes que es remunten a temps de necessitat i adversitat.

Els testimonis històrics recorden com els habitants d’aquesta localitat feien processó cap al Santuari en temps de sequera o calamitat, buscant l’auxili diví en moments de dificultat extrema. Així, aquest esdeveniment es converteix en una veneració de la fe i la creença, mantenint viva una tradició que ha resistit el pas del temps.

La Mare de Déu de la Pineda, figura central d’aquesta festa, és no només un símbol religiós sinó també un símbol d’esperança i comunitat. La seva tornada al Santuari és el culmen d’una celebració que ha unit generacions, recordant als vila-secans la importància de la seva herència i la força de la unió en temps de dificultat.

Els ritus i les cerimònies que han acompanyat aquesta VII Portada de la Mare de Déu han estat testimoni de la devoció i el fervor del poble. Des dels cants tradicionals fins a les pregàries, cada acte ha estat impregnat d’una profunda emoció i respecte cap a aquesta figura sagrada.

Més enllà de l’aspecte religiós, la festa ha estat un motiu d’unió comunitària. Durant aquests dies, els vila-secans s’han reunit per compartir moments de joia i tradició. Els carrers han estat plens de color, música i celebració, reflectint l’alegria col·lectiva que aquesta festa aporta a la localitat.

La VII Portada de la Mare de Déu de la Pineda ha tingut una significativa repercussió cultural i social en la vida de Vila-seca. Mentre finalitza aquest cicle quinquennal, no només s’ha viscut una celebració religiosa, sinó també s’ha reafirmat la identitat i el sentiment de pertinença del poble vila-secà.

És important reconèixer la dedicació i l’esforç dels organitzadors i participants que han treballat incansablement per assegurar que aquesta festivitat sigui un èxit. La seva passió i compromís han estat essencials per preservar i transmetre aquesta tradició a les futures generacions.

Ara que la Mare de Déu de la Pineda ha tornat al seu Santuari, queda la ressonància d’una experiència compartida, plena de significat i memòria. És aquest record col·lectiu el que segueix alimentant l’esperit i l’ànima d’una comunitat unida per la fe i la tradició.

La VII Portada de la Mare de Déu de la Pineda pot haver arribat al seu final, però deixa darrere d’ella una empremta indeleble en el teixit social i cultural de Vila-seca. Una festa que no només commemora una figura religiosa, sinó que també reafirma els lligams inquebrantables que uneixen aquest poble amb la seva història i les seves arrels.

Font: Ajuntament de Vila-seca

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *