Govern espanyol i Generalitat fan públics els ajuts a la pagesia amb motiu de la sequera i el canvi climàtic

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha fet públic el llistat d’empreses i agricultors de fruiters i fruits de closca que rebran una ajuda extraordinària per la sequera, per les conseqüències de la guerra a Ucraïna i pel canvi climàtic en conformitat amb l’article 6 del RDL 4/2023 d’11 d Maig de 2023 i segons l’ordre APA/871/2023 de 20 de Juliol.

Entre les persones i les empreses d’aquests ajuts hi ha beneficiaris de l’Aleixar. Podeu consultar el llistat accedint a aquest enllaç.

Qui n’és beneficiari?

Els titulars a 1 de gener de 2023 d’una explotació que consti al REGEPA, que hagin presentat la DUN, que no tinguin deutes amb Hisenda i que l’import a percebre sigui superior a 200 euros i fins a un màxim de 70 hectàrees. 

Quan es rebrà l’ajut?

Aquest ajut està previst que es pagui la segona quinzena de desembre.

Quina quantitat?

A l’Aleixar l’import serà d’aproximadament 90,62 euros per hectàrea per fruits de closca (avellaner, garrofer, noguer, ametller i pistatxer) i de 270,90 per hectàrea per fruiters.

Què cal fer? 

Els imports es cobraran directament sense necessitat de fer cap tràmit afegit.

A l’import d’aquest ajut, que ha habilitat el govern espanyol, s’hi podrà afegir un complement que estableix l’ordre ACC/248/2023 del 10 de Novembre de 2023 de la Generalitat de Catalunya. 

Per rebre aquest segon ajut tampoc cal fer cap tràmit, però mentre el primer està garantit, el complement de la Generalitat està condicionat a la disponibilitat pressupostària i, per tant, les quantitats finals podrien variar. 

Inicialment, la previsió és la següent:  

92 euros per hectàrea en ametller, noguera, castanyer i garrofer.

184 euros per hectàrea per l’avellaner

275 euros per hectàrea en fruiters de pinyol, fruiter de llavor i cítrics.

Font: Ajuntament de l’Aleixar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *