Una caminada per preservar la història

El repte #100XU s’apropa a la seva 5a ruta, prometent una aventura fascinant a través del patrimoni en perill de Catalunya. Aquest cop, la ruta conduirà als participants cap al poblat abandonat de Montpaó, a Calafell, en una jornada programada pel proper 16 de desembre. Amb una extensió de 10 quilòmetres per camins de muntanya, aquesta experiència no només promet ser un recorregut físic, sinó també un viatge en el temps per descobrir trams de la història catalana que romanen en peu malgrat el pas dels anys.

Cal Bolavà, punt de trobada a les 9:00h, esdevindrà el punt de partida d’aquesta aventura. Des d’allà, els participants sortiran cap a Montpaó, dirigint-se per camins on la natura s’entrellaça amb els vestigis arquitectònics que han resistit el pas del temps. Entre els elements que es podran admirar es troben uns arcs gòtics, testimonis silents d’una època passada, així com diversos sistemes de construcció que inclouen tàpia, pedra seca i pedra amb argamassa. Un forn antic és també part d’aquesta mostra fascinant del patrimoni català.

L’arqueòleg Santacana Mestre guiarà la caminada, aportant el seu coneixement i interpretació dels vestigis que es troben en aquest poblat abandonat. A més, l’activitat compta amb la col·laboració dels @amicspatrimoni, un grup implicat en la preservació i difusió del patrimoni local. La seva participació és fonamental per fer possible aquesta experiència que, més enllà de l’esport i la caminada, busca posar en valor i conscienciar sobre la importància de protegir i conèixer la història i la riquesa arquitectònica de Catalunya.

És a través d’aquestes iniciatives que es reafirma la voluntat de la societat catalana de preservar les seves arrels i transmetre-les a les generacions futures. La riquesa cultural i històrica de la regió és un tresor que cal protegir i valorar, i cada ruta del repte #100XU es converteix en una oportunitat per posar de manifest aquesta determinació.

La caminada fins a Montpaó no només serà una oportunitat per gaudir de la natura i l’exercici físic, sinó també una ocasió per connectar amb el passat, entendre la vida en èpoques antigues i apreciar la saviesa arquitectònica que ha resistit el pas del temps. El repte #100XU, amb les seves 100 rutes planejades, no només representa una aventura esportiva, sinó un compromís amb la preservació del patrimoni i la difusió de la cultura local.

Els interessats en participar en aquesta cinquena ruta del repte poden reservar la seva plaça seguint les indicacions proporcionades a través del perfil de @AnnaSaballs a les xarxes socials. Cal recordar que aquesta activitat requereix un mínim de preparació física i és recomanable portar l’equipament adequat per a una caminada de muntanya de 10 quilòmetres.

La ruta a Montpaó promet ser una experiència enriquidora i una oportunitat per fer una parada al passat, connectar amb la història i posar en valor el patrimoni català. Cada pas en aquesta caminada serà un recordatori de la importància de preservar i conèixer el ric llegat que ens precedeix i que, amb esforç i dedicació, continuarem transmetent a les pròximes generacions.

Font: Ajuntament de Calafell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *