Celebració de «San Nicolàs»: Una tradició plena de misteri i generositat

Avui, a la Sala Europa del TAS, l’Ajuntament de Salou ha acollit una celebració única: la festa de Sant Nicolàs. Aquest esdeveniment, organitzat en col·laboració amb l’Associació d’Ucraïnesos de Salou i l’Associació d’Ucraïnesos de Tarragona, ha marcat l’arribada d’una tradició especial en el calendari de moltes cultures: el dia de Sant Nicolàs, també conegut com el Treballador de Maravelles.

La festa de Sant Nicolàs no només és una ocasió per a la trobada i la celebració, sinó que és un esdeveniment carregat d’història i simbolisme. Aquesta jornada assenyala l’inici d’una temporada de festes i celebracions hivernals que culminaran amb l’arribada del Nadal i el Cap d’Any.

La figura de Nicolàs, que va ser bisbe a la ciutat de Myra al segle IV, ha estat envoltada de misteri i veneració al llarg del temps. La seva devoció des de la infància i les seves accions caritatives van fer que es convertís en un símbol de generositat i bondat. La llegenda conta que fins i tot després de la seva mort, es diu que va ser dotat per Déu amb la capacitat d’actuar invisiblement entre la gent, fent justícia i controlant els mars.

Des de temps antics, Sant Nicolàs ha estat venerat com un miracleter i les seves reliquies romanen, des del 1047, a la ciutat italiana de Bari, després de ser traslladades des de Licia, Turquia, davant la conquesta turca.

A Ucraïna, la veneració de Sant Nicolàs s’ha convertit en una festa particularment esperada, especialment pels més petits. La tradició parla que durant la nit del 18 al 19 de desembre, Sant Nicolàs descendeix del cel per deixar regals sota els coixins dels nens que han estat obedients, mentre que els desobeïents reben la visita de la seva vara.

És interessant observar com aquesta celebració, malgrat tenir arrels antigues, segueix sent part integral de la cultura i les festivitats actuals. La festa de Sant Nicolàs marca l’inici d’un període ple de generositat, esperança i somriures en molts racons del món.

Aquesta festa, amb les seves tradicions úniques i els valors que transmet, continua connectant generacions i reforçant els lligams comunitaris, mantenint viu un llegat que perdura a través del temps.

En aquest sentit, és admirable com les històries i les tradicions de personatges com Sant Nicolàs continuen inspirant i encoratjant la generositat i la bondat entre les persones, independentment del temps que passi. Una celebració com aquesta no només recorda el passat, sinó que també reforça els lligams entre les generacions actuals i futures, recordant-nos la importància de valors com la generositat, la comprensió i l’amor pel pròxim.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *