Les Arts visuals prenen la batuta: Tarragona engega les taules de treball del Pla Estratègic Tarragona Cultura

L’Ajuntament de Tarragona ha emprès una ruta cap al futur cultural de la ciutat mitjançant el Pla Estratègic Tarragona Cultura. Aquest projecte, concebut com una eina rectora per a les pròximes etapes, posa l’accent en la participació col·lectiva i la visió conjunta de diverses àrees, sent una d’aquestes les arts visuals.

El Pla Estratègic Tarragona Cultura ha trazat una sèrie de fites, amb una d’elles sent les taules de treball per àmbit sectorial. Amb nou àmbits designats, l’enfocament cap a les arts visuals representa una oportunitat crucial per entendre, analitzar i perfilar les necessitats i reptes que aquest sector afronta.

Cada àmbit, incloent les arts visuals, experimentarà dues sessions de treball, convocant no només agents directament involucrats en aquest àmbit, sinó també els ciutadans que mostren interès en el panorama cultural de la ciutat. La primera d’aquestes sessions, programada per al dimecres 13 de desembre, té com a objectiu principal la recopilació d’idees i punts de vista dels assistents per a la formulació d’una diagnosi precisa sobre l’estat de la cultura a Tarragona, amb un enfocament específic a les arts visuals.

Les arts visuals abasten un ventall ampli i divers de disciplines, des de les clàssiques com la pintura, l’escultura, la ceràmica, la fotografia fins a aquelles emergents vinculades a les noves tecnologies, com el videoart. Aquesta sessió no només intentarà capturar la riquesa i la diversitat d’aquest camp sinó també explorarà com l’impuls municipal pot millorar i fomentar aquest sector.

La segona sessió, posterior a la primera, tindrà com a objectiu analitzar i prioritzar els reptes i les possibles línies d’intervenció per crear el Pla Estratègic Tarragona Cultura. Aquests debats estaran conduïts per facilitadores i tindran una durada de dues hores cadascuna, on es preveu que es concretin i es desenvolupin idees amb la participació activa dels assistents.

És important destacar que aquestes sessions tenen com a objectiu generar un diàleg dinàmic i inclusiu que reculli les veus de diverses àrees dins del camp de les arts visuals. Des de la visió tradicional fins a les noves tendències, totes les aportacions seran valorades per construir una estratègia que abraci la complexitat i la riquesa d’aquest sector a Tarragona.

L’esdeveniment, programat per al dimecres 13 de desembre, tindrà lloc al Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona. L’accés serà gratuït i obert a tothom interessat en contribuir amb idees i perspectives per enfortir el futur de les arts visuals a la ciutat.

En resum, la convocatòria de les taules de treball del sector d’arts visuals dins del Pla Estratègic Tarragona Cultura representa una oportunitat única per a la comunitat artística i els ciutadans interessats en la configuració del panorama cultural de Tarragona. És un espai d’intercanvi d’idees i visió de futur que busca consolidar les bases per a un ecosistema artístic més vibrant i en constant evolució.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *