Xavi Mompel i Pedro Zurano Brillen al Torneig Ciutat de Reus: Podi d’Escacs de Màxim Nivell

El passat cap de setmana, la ciutat de Reus va ser testimoni d’un esdeveniment d’escacs que va reunir una impressionant xifra de 140 participants. Aquest torneig, organitzat per primera vegada pels clubs d’escacs Cambrils, Ceran Riudoms, Reus i Reus Deportiu, va aplegar jugadors de diverses edats i nivells, representant un total de 20 poblacions. Amb el suport imprescindible de la Federació Catalana d’Escacs i l’Ajuntament de Reus, l’esdeveniment va ser tot un èxit, destacant l’entusiasme i la competició de la jornada.

La competició va estar dividida en dos grups: un grup de jugadors federats, amb una participació de 50 persones, i un segon grup reservat per als no federats, amb un total de 78 participants. Dins d’aquest ambient competit, van emergir figures rellevants com Xavier Mompel i Pedro Zurano, que van captar l’atenció del públic i dels aficionats als escacs.

En el grup dels federats, el Mestre Fide Alexander Domene, del CE Salauris, va assolir la glòria imposant-se de manera invicta amb 7,5 punts i mig. El podi va completar-se amb la brillant actuació del Mestre Català Xavier Mompel, del CE Valls, i Pedro Zurano, del CE Amposta, que van empatar en segona posició amb 7 punts cadascun.

La destresa estratègica de Mompel va ser evident en les seves partides, mantenint-se invicte al llarg de la competició. Les seves victòries davant de jugadors com Joan Girona de La Selva del Camp, Pol Tortajada del CERAP Riudoms o David Collado del Reus Deportiu, van ser mostres del seu domini en aquest esport mental. A més, va aconseguir taules en enfrontaments clau amb Pedro Zurano, Alexander Domene i Biel Rodríguez, demostrant la seva consistència en situacions de pressió.

D’altra banda, Pedro Zurano va oferir una actuació encomiable, perdent només contra el campió indiscutible, Alexander Domene. El seu rendiment va ser excepcional, amb un joc sòlid i una estratègia que va portar-lo a enfrontar-se als millors jugadors amb fermesa i intel·ligència. El seu company del CE Amposta, Didac Sirvent, va deixar la seva empremta amb una honorable tretzena posició amb 5 punts, mentre que Gerard Tallada va destacar com a sisè en la categoria sub-14 amb 3 punts. Els joves talents també van fer-se sentir amb el primer lloc de la categoria sub-10, guanyat per Erik Jaén amb 3,5 punts, seguit de prop per Màxim Estrada amb 3 punts, tots dos representant la Unió Gandesana.

Pel que fa al grup dels no federats, Rafael Pérez va brillar com a campió indiscutible, conquerint cada partida amb habilitat i determinació. El segon lloc va ser per Èric Zurano, del CE Amposta, que va sumar 7 punts, mentre que en tercera posició, Gerard Rodríguez, va demostrar el seu talent amb 6 punts, obtenint així el seu lloc al podi.

Aquest torneig Ciutat de Reus va representar més que una competició esportiva; va ser un encontre de talent, estratègia i passió pels escacs que va unir jugadors de tota la regió. L’escalfor dels aficionats, la determinació dels participants i el suport dels organitzadors van crear una jornada memorable per als amants d’aquest apassionant esport mental.

Font Federació Catalana d’Escacs

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *