El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, reconegut en dos premis d’arquitectura

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, encarregat per l’Ajuntament de Reus a l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig, ha estat recentment objecte de dos reconeixements a la seva qualitat arquitectònica.

El projecte ha rebut el Premi NAN a l’accessibilitat, i ha estat distingit amb una menció “Highly commended” en la categoria “Landscape of the year” al festival WAF, que ha enguany ha tingut lloc a Singapur.

El passat 16 de novembre va tenir la gala de la 17a edició dels Premis NAN als Millor Projectes d’Arquitectura i Materials de Construcció, celebrada al Museu Reina Sofia de Madrid. Durant la cerimònia es va lliurar el Premi Nan x Fundació ONCE a l’accessibilitat al passeig de la Boca de la Mina. El premi té com a finalitat guardonar el disseny i/o construcció d’edificis o espais públics o privats accessibles. Es reconeixen els projectes on la persona és l’eix central, permetent l’ús i el gaudi de l’espai per totes les persones, amb independència de les seves qualitats o capacitats. Es destaca especialment l’adaptació de l’espai a l’àmplia diversitat humana i els èxits aconseguits en aquest sentit.

Així mateix, el passat 1 de desembre els va fallar el premi del festival WAF corresponent a la categoria “Landscape – gardens, parks, ecological/environmental”, a la qual el passeig de la Boca de la Mina hi optava en haver estat seleccionat com a finalista. El projecte reusenc va fer finalment reconegut amb una menció especial «highly commended» a la categoria de «Landscape of the year». Els premis WAF, coneguts pel seu prestigi a nivell mundial, reconeixen i celebren els dissenys més innovadors del darrer any a l’àmbit de l’arquitectura. El Festival Mundial d’Arquitectura s’ha celebrat del 29 de novembre a l’1 de desembre a Singapur. L’esdeveniment reuneix cada any milers d’arquitectes, dissenyadors i proveïdors.

Cofinançat pels fons FEDER
L’Ajuntament de Reus va encarregar a l’oficina d’arquitectura Batlle i Roig la redacció i direcció del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina a partir dels avantprojectes realitzats pels serveis tècnics d’Arquitectura i Urbanisme de l’Ajuntament de Reus. El pressupost d’adjudicació del contracte va ser de 150.306,93 euros.

Pel que fa a les obres, l’Ajuntament va adjudicar-ne la primera fase a l’empresa Valoriza Servicios Ambientales SA per un import total de 2.051.407,36 euros. La licitació es va dividir en dos lots, un amb les obres del passeig de la Boca de la Mina (adjudicat per 1.562.862,35 euros), i el segon amb les obres del Parc de les Olors (488.545,01 euros).

La segona fase del projecte, consistent en la construcció del Jardí Agrari, es va adjudicar a la UTE Accions Boca de la Mina (Acciona Medio Ambiente SA – Acciona Construcción SA) per un import de 757.313,70 euros.

Les obres han comptat amb el cofinançat del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *