Estalvi i eficiència de l’aigua

Els períodes de sequera que Catalunya està vivint de forma cíclica els darrers anys i, que s’estan accentuant degut a la crisi/emergència climàtica, fan necessari que tots els sectors de la societat consolidem i integrem en la nostra activitat diària la cultura de l’estalvi i l’adopció de consums sostenibles.

La greu sequera actual que comprèn el període 2021-2023 i que suma més de 36 mesos sense pluges, és la més severa que ha patit Catalunya des que es tenen registres (1905). Gràcies a la consciència de la ciutadania, les mesures aplicades pel Govern i les campanyes impulsades per la Generalitat de Catalunya, els consums s’han contingut i s’han reduït en la majoria dels casos.

El consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 117 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

Font: Departament d’Acció Climàtica

Comparteix a les teves xarxes socials!

Un comentario sobre “Estalvi i eficiència de l’aigua

  1. 2 milions de turistas per 100 lts diaris i x 7 dies d,está son 1.400.000.000 de litres d,aigua.
    I son mes, perque no s,están de gastar, son mes de 2 milions i afegim piscines, cam de golf, etc

    Pero, ens faran Fer els esforços als veïns. Sobretot, en interés Dels Administradors de Finques que s,emportaran la Seva comissio per obres i bombes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *