22 Llicències Temporals per Conrear Horts Ecològics a Cal Dània: Una Oportunitat Agrícola per la Gent Gran de Torredembarra

Imatge d’arxiu dels horts de Cal Dània. Foto: Anna F.

L’Ajuntament de Torredembarra ha posat en marxa un programa destinat a la gent gran del municipi, oferint una oportunitat única per obtenir llicències temporals per cultivar horts ecològics a Cal Dània. Aquesta iniciativa, que busca promoure l’activitat agrícola entre els jubilats, pensionistes o aquells en prejubilació, s’ha establert amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat i l’ús responsable dels recursos naturals, a més de fomentar un estil de vida saludable i activitat comunitària.

Fins al proper 28 de desembre, s’ha obert el termini de sol·licituds per a un total de 22 llicències d’ocupació temporal per al cultiu hortícola, amb una durada inicial de 4 anys, amb possibilitat de prorrogar un any addicional, sempre sota els criteris establerts per l’Ajuntament.

Els requisits per accedir a aquest programa són clars i específics. Els interessats han de ser majors de 60 anys si cotitzaven dins del règim general de la Seguretat Social, o majors de 55 anys si ho feien en el règim especial. A més, han de demostrar la condició de jubilat, pensionista o estar en prejubilació, sense dur a terme cap altra activitat remunerada.

És imprescindible també tenir residència i estar empadronat a Torredembarra amb una antiguitat mínima de 5 anys de manera ininterrompuda a la data de nou atorgament de la llicència. Així mateix, els sol·licitants han d’acceptar les condicions de conreu establertes en el Reglament, no disposar d’altres terrenys de conreu i cap membre de la mateixa unitat familiar pot ser adjudicatari en actiu d’un hort a Cal Dània.

Cal remarcar que és imprescindible no haver-se adjudicat cap altra parcel·la o hort en els darrers 3 anys, ni tenir pendents pagaments amb l’administració sol·licitant o altres administracions públiques.

Per a aquells interessats que desitgin més informació, es pot obtenir la documentació necessària i resoldre dubtes fins al 19 de desembre. L’Ajuntament de Torredembarra facilita aquest procés a través del telèfon de contacte 977 64 00 25, a més de posar a disposició les bases i criteris d’adjudicació a través de l’Anunci de Bases per a les llicències de Cal Dània.

Aquesta iniciativa no només busca fomentar la pràctica de l’agricultura ecològica i el respecte pel medi ambient, sinó també promoure la convivència, l’activitat física i l’intercanvi intergeneracional. Els horts ecològics a Cal Dània no només representen una oportunitat per conrear, sinó un espai per a la comunitat, on es comparteixen coneixements i es fomenten valors de respecte i cura pel medi ambient.

El programa, en definitiva, sorgeix com una resposta de l’Ajuntament de Torredembarra per fomentar l’ús sostenible dels recursos naturals i, al mateix temps, oferir als residents majors de 60 anys la possibilitat de continuar actius i connectats amb la terra i la comunitat, contribuint així al desenvolupament sostenible i al benestar social del municipi.

Font: Ajuntament de Torredembarra

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *