El Govern aprova el decret sobre accessibilitat dels webs i aplicacions mòbils de la Generalitat

La Generalitat ha de garantir que la ciutadania pugui accedir de forma fàcil i comprensible als serveis del sector públic a través d’uns llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils cada cop més accessibles. En aquest sentit, el Govern ha aprovat el decret que regula els instruments i l’estructura organitzativa necessària per garantir l’accessibilitat digital dels llocs web i aplicacions de la Generalitat i el seu sector públic. D’aquesta manera es disposen d’eines i mecanismes per tal que tothom pugui accedir a la informació amb condicions d’igualtat.

El decret s’aplica als llocs webs, aplicacions web, intranets, extranets i aplicacions mòbils, independentment del dispositiu que es faci servir. El contingut que ha de ser accessible és:

  • La informació textual i la no textual.
  • Els documents i formularis que es puguin descarregar.
  • Els continguts multimèdia pregravats de base temporal.
  • Les formes d’interacció bidireccional.
  • El tractament de formularis digitals.
  • L’execució dels processos d’identificació, autenticació, signatura i pagament.

També defineix l’estructura organitzativa necessària per al compliment de les obligacions del decret a la Generalitat i al seu sector públic.

Així mateix, serà necessari el compliment dels requisits d’accessibilitat en la contractació pública de productes webs i aplicacions mòbils. També afectarà a les bases reguladores de les subvencions que afectin el disseny, el desenvolupament, la producció o modificació d’aquests productes.

El decret també estableix l’ús de la comunicació clara en els continguts dels webs i aplicacions mòbils per garantir-ne la comprensió per part de la ciutadania.

Alhora, detalla el mecanisme de comunicació a través del qual la ciutadania podrà presentar suggeriments, queixes i reclamacions respecte d’aquesta matèria, en un formulari unificat i homogeni. Cada web o aplicació haurà d’enllaçar a aquest formulari, que es troba al web gencat.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *