Xerrades Sobre la Menopausa i la Salut Sexual i Reproductiva: Coneixent les Complexitats Femenines

El proper divendres 15 de desembre del 2023, la Biblioteca Municipal Bibliocreixell s’omplirà de coneixement i debat en les «Xerrades sobre la Menopausa i la Salut Sexual i Reproductiva». Un esdeveniment que promet posar sobre la taula temes d’alta rellevància per a la salut de les dones, abordant qüestions clau i desconegudes que poden incidir significativament en la seva qualitat de vida.

M. Leiva, reconeguda experta en aquest àmbit, serà l’encarregada de liderar aquesta xerrada, presentada per Pilar Català, i centrarà la seva ponència en les malalties que impacten de manera considerable en la població, especialment en les dones. Aquestes malalties, sovint envoltades de manca de coneixement i informació, afecten diverses etapes de la vida de les dones i són menys conegudes pel públic jove, fent que la seva prevenció i tractament siguin aspectes d’alta importància a abordar.

La menopausa, una fase crucial en la vida de moltes dones, serà un dels temes cabdals en aquestes xerrades. És un període de canvis físics i emocionals que, malauradament, sovint es troba envoltat de mites i falta de comprensió. La informació precisa i la comprensió d’aquests canvis poden contribuir a una millor qualitat de vida durant aquesta etapa.

A més, posant el focus sobre la salut sexual i reproductiva, es tractaran temes que van més enllà de la menopausa. L’accés a la informació sobre contracepció, prevenció d’ITS (infeccions de transmissió sexual), salut reproductiva i altres aspectes rellevants per al benestar femení seran abordats des d’una òptica informativa i educativa.

L’objectiu d’aquesta trobada no és només compartir coneixements sinó també obrir un espai de diàleg i resoldre dubtes que, sovint, poden generar inquietud entre la població femenina. La manca de claredat en temes tan fonamentals pot afectar directament la presa de decisions informades i el maneig de la pròpia salut.

Aquests temes, que sovint es troben relegats a un segon pla en les converses sobre salut, són d’una importància cabdal per a les dones de totes les edats. L’educació en salut sexual i reproductiva no només és clau per al benestar individual, sinó que també contribueix a la construcció d’una societat més informada i equitativa.

Aquesta iniciativa de la Biblioteca Municipal Bibliocreixell no només brinda informació essencial sinó que també representa un pas cap a la normalització del diàleg sobre temes que han estat històricament relegats o considerats tabú. És un pas en la direcció de la igualtat d’oportunitats i el benestar integral de les dones.

En definitiva, les «Xerrades sobre la Menopausa i la Salut Sexual i Reproductiva» representen una oportunitat per a totes aquelles persones interessades en adquirir coneixements fonamentals per a la seva pròpia salut o per a l’acompanyament i suport a altres dones en aquest camí. Un espai que busca informar, educar i generar un diàleg constructiu entorn a aquests temes tan crucials per a la vida de les dones.

Font: Ajuntament de Creixell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *