Reactiu a l’últim text de la COP28: «Si és el text definitiu, aquest COP serà un fracàs»

En resposta a l’últim text del Global Stocktake Kaisa Kosonen, cap de la delegació de Greenpeace a la COP28 va dir:

«¡Aquest esborrany és un absolut desastre! Si això és tot el que es pot treure de la COP28, aleshores aquesta conferència serà un fracàs.

Actuar d’acord amb la ciència significa que no es pot fer allò que es vulgui. Abandonar els combustibles fòssils ja no és opcional.

El text presenta una llista d’opcions que els països poden escollir fer o no per accelerar la transició energètica. Tot i que la reducció tant del consum com de la producció de combustibles fòssils per assolir el zero net al voltant del 2050 està inclosa a l’esborrany, és només una de les moltes opcions sobre les quals els països podrien actuar o no.

Aquest esborrany no capta el moment històric que hem presenciat les darreres setmanes. Està escrit en interès de la indústria dels combustibles fòssils i no de les persones, ni de les comunitats ni de tota la vida a la Terra, que requereixen una acció urgent.

Això obre la porta a una sèrie de falses solucions que beneficiaran la indústria del petroli, el gas i el carbó en lloc de proporcionar un futur segur, just i equitatiu per a totes les persones i éssers vius del planeta”.

Pedro Zorrilla Miras, representant espanyol a la delegació de Greenpeace ha dit:

“L’esborrany és un insult a la intel·ligència i als països i les persones que pateixen més els impactes del canvi climàtic i no poden esperar més. Hi ha països al Pacífic Sud que literalment desapareixeran sota el mar a causa de l’escalfament global que produeixen les emissions dels combustibles fòssils.

Aquest any a Espanya hem tornat a patir onades de calor insuportables, incendis de milers d’hectàrees, tempestes destructives i la sequera que fa més de dos anys que continua empitjorant a Catalunya i al sud-est peninsular.

Entenem que les 106 nacions que han demanat l’eliminació (phase out) dels combustibles fòssils continuaran negociant fins al límit perquè aquest esborrany és inacceptable”.

Font: Greenpeace

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *