Tarragona obre La Xarranca, la nova ludoteca intergeneracional de la llar Centre

El dilluns 11 de desembre, l’Ajuntament de Tarragona va inaugurar La Xarranca, una nova ludoteca intergeneracional ubicada a la llar municipal de gent gran Centre al carrer Adrià. La iniciativa, desenvolupada a través de la Xarxa de Centres Cívics i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), tenia com a objectiu reforçar els llaços entre infants i persones grans mitjançant el joc.

La consellera d’Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials, Cecilia Mangini, va ressaltar que La Xarranca oferia una programació setmanal amb activitats destinades a generar sinergies entre diferents grups, com infants, famílies i persones grans. Aquesta ludoteca era un pas innovador per a Tarragona, destinada a fomentar la participació conjunta de generacions presents i futures en un mateix espai.

Mangini va explicar que el nom de La Xarranca provenia d’un joc tradicional amb caselles numerades a terra, un record probable per a moltes persones grans de la ciutat. La inauguració va incloure un contacontes titulat «Els tres Reis Mags i la Reina Gaspara», a les 17.30 hores.

A més, la ludoteca està programada per obrir de dilluns a divendres, de 17.30 h a 19.30 h, amb l’objectiu de promoure el contacte i les relacions intergeneracionals. La seva estructura incorporava la participació dels membres de la junta gestora de la llar municipal de gent gran Centre en les decisions, reconeixent el paper fonamental de les persones grans com a transmissors de valors i experiències.

Les persones interessades en gaudir d’aquest nou espai de joc intergeneracional poden inscriure’s a la mateixa llar municipal de gent gran Centre durant l’horari d’obertura de La Xarranca, amb l’assistència del personal socioeducatiu disponible.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *