Recollida de Cartes i Visita dels Patges Reials al Castell de Masricart

El pròxim 30 de desembre a les 11 del matí, el Castell de Masricart es convertirà en l’epicentre d’una tradició mil·lenària. Els Patges Reials faran la seva arribada per recollir les cartes dels petits i petites canongines, aportant la il·lusió i l’esperança característiques d’aquestes dates.

És en aquest emblemàtic lloc on es concentrarà l’expectació, ja que els emissaris reials recolliran les cartes carregades de somnis i desitjos dels més joves. Aquestes missives, plenes de colors, dibuixos i desitjos sincers, seran entregades als Reis Mags d’Orient per assegurar que cap il·lusió quedi sense atendre.

L’arribada dels Patges Reials sota l’impuls de la seva missió sagrada, recollir les peticions dels infants, és un moment ple de màgia. Els més petits del Castell de Masricart esperen amb fervor la visita d’aquests emis­saris reials, sempre vestits amb els seus colors característics i amb una somriure càlid i acollidor.

La figura dels Patges Reials ha perdurat al llarg dels anys com a nexe entre els infants i els Reis Mags. Aquesta tradició, arrelada en la cultura popular, transmet una dosi de fantasia i emocions positives a tots aquells que hi participen. És més que una simple recollida de cartes; és la continuïtat d’un llegat cultural que manté viva la il·lusió en l’esperit de la infantesa.

El Castell de Masricart, envoltat d’història i llegendes, es converteix en el punt de trobada on la comunitat canongina s’uneix per presenciar aquest esdeveniment únic. Els rituals, les cerimònies i l’atmosfera festiva omplen els racons d’aquest lloc emblemàtic, donant pas a un moment de connexió entre tradició i modernitat.

Aquesta recollida de cartes no només representa una ocasió per als infants per expressar els seus desitjos més profunds, sinó també una oportunitat per a la comunitat per compartir i celebrar en un entorn acollidor i ple d’esperança.

La màgia d’aquest acte resideix en la innocència dels petits, que posen tota la seva il·lusió en les seves cartes, confiant en què seran escoltats pels Reis Mags. Aquesta esperança, pura i plena d’optimisme, és el motor que impulsa aquests moments únics i especials.

A més de ser una tradició, la visita dels Patges Reials al Castell de Masricart també és una oportunitat per reflexionar sobre la importància dels valors que es transmeten en aquests instants. Valors com la generositat, la solidaritat i la il·lusió es fusionen en aquest esdeveniment, recordant-nos la importància de mantenir viva la capacitat de somiar.

El caràcter inclusiu d’aquesta celebració permet que tots els infants, independentment de la seva procedència o condició, puguin participar i sentir-se part d’aquesta festivitat. La igualtat d’oportunitats i l’acollida de la diversitat són pilars fonamentals que es reforcen en aquesta trobada màgica.

En definitiva, la recollida de cartes i la visita dels Patges Reials al Castell de Masricart s’ha convertit en un punt de trobada ineludible per a la comunitat canongina. És una ocasió en què la il·lusió, la tradició i els valors es reuneixen per crear un espai d’unió i esperança, deixant empremta en el record dels més petits i recordant-nos la importància de conservar la magia de la infantesa en el cor de tots nosaltres.

Descarrega’t AQUÍ el programa d’actes de Nadal.

Font: Ajuntament de La Canonja

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *