La Tradició Viva del Pessebrisme a Tarragona: Una Exposició de Diorames i Pessebres Nadalencs en el Cor de la Ciutat

L’art del pessebrisme

L’Associació Pessebrista de Tarragona (APT) ha estat un far de llum per als amants del pessebrisme des del seu naixement l’any 1928. La seva missió, enraonada en la promoció i difusió d’aquesta tradició tan arrelada a la cultura catalana, ha teixit una xarxa de fervents seguidors al llarg dels anys. Des dels més joves als més grans, la passió per recrear aquests escenaris nadalencs és un lligam que uneix generacions senceres.

La dedicació ininterrompuda de l’APT ha cristal·litzat en una exposició que és una finestra a l’ànima del pessebrisme. Els diorames i pessebres que es mostren en l’exposició del 2023 són testimonis vius de l’art i la devoció que es dipositen en aquesta tradició. El carrer Merceria, núm. 13, s’ha convertit en un enclavament màgic on cada element ens parla de la història, la fe i la destresa dels seus creadors.

Els horaris d’obertura, meticulosament planificats per permetre a tothom gaudir d’aquesta exposició, són una finestra oberta a la imaginació i al respecte per a una tradició que perdura. Els feiners tenen l’oportunitat d’immersir-se en aquest món de les 11h a les 13h i de 17h a 19h, mentre que els caps de setmana i festius, aquesta experiència està disponible des de les 10h fins a les 13:30h i de 17h a 19h. Les visites per a grups, programades els caps de setmana de gener, ofereixen l’espai perfecte per compartir aquesta passió amb amics i família.

Més enllà de l’exposició principal, altres llocs emblemàtics de la ciutat s’han convertit en escenaris vius del pessebrisme. El Mercat Central, la Muralla del Centre Tarraconense El Seminari i fins i tot la majestuosa Catedral s’han engalanat amb peces úniques que rememoren la bellesa i la transcendència d’aquesta tradició. És una oportunitat única per explorar la diversitat i l’art en diferents àmbits de la ciutat, aportant a cadascun un toc especial, una història pròpia.

La exposició permanent a Casa Canals, al carrer de Granada, 11, és un altre tresor amagat per als amants del pessebrisme. Amb un horari obert de dimarts a dissabte de 15h a 18h i els diumenges i festius de 9’30h a 14h, aquest espai ofereix una oportunitat constant per viure l’encant d’aquesta tradició tot l’any.

L’APT no és només una associació, és un lligam emocional que uneix aquells que comparteixen una passió per aquest art. La seva pàgina web és una porta digital a aquest món de detalls i delicadesa, on els amants del pessebrisme poden compartir les seves pròpies creacions i connectar amb altres ànimes afins. La col·laboració i la participació són els pilars que impulsen aquesta tradició cap al futur, assegurant-se que el pessebrisme continuï sent una part intrínseca de la vida tarragonina.

El pessebrisme no és només una representació artística, és un mirall de la nostra història, cultura i devoció. Cada detall, des de la construcció del paisatge fins als personatges representats, reflecteix l’essència de la nostra identitat. A través de les exposicions i la interacció constant amb la comunitat, l’APT manté viva aquesta flama que ha brillat durant dècades, fent que cada Nadal sigui una celebració de la bellesa, la tradició i la unió.

El pessebrisme és més que una representació, és un punt de trobada on les generacions es reuneixen per compartir la seva passió i la seva creativitat. L’Associació Pessebrista de Tarragona, amb la seva tasca incansable i la seva dedicació, continua sent un far per a tots aquells que troben en aquesta tradició un bàlsam per a l’ànima i una expressió de la seva identitat.

Font: Associació Pessebrista de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *