Memòria valorada de les obres de millora dels patis de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo

Uns Pressupostos Participatius per Transformar Roquetes i Raval de Cristo

El municipi de Roquetes està vivint una nova etapa en el seu compromís amb la participació ciutadana. Després de l’èxit dels primers Pressupostos Participatius l’any passat, l’Ajuntament ha decidit continuar impulsant aquesta iniciativa durant el 2023. Els veïns i veïnes dels nuclis urbans de Roquetes i Raval de Cristo han tingut l’oportunitat de proposar i votar sobre la destinació d’una part del pressupost d’inversions municipal.

La Veu dels Ciutadans

Aquesta edició dels Pressupostos Participatius ha estat marcada per una notable implicació dels ciutadans. Un total de 40.000 euros es van posar a disposició de la comunitat, dividits en dues parts: 30.000 euros destinats als projectes proposats per la ciutadania de Roquetes i 10.000 euros per als projectes de Raval de Cristo. Aquesta divisió busca promoure la participació equitativa i reforçar els valors cívics en els diferents nuclis poblacionals.

En aquesta nova etapa dels Pressupostos Participatius, el procés de presentació i selecció de propostes va comptar amb la col·laboració activa dels ciutadans. Després d’un període de presentació de projectes i la seva validació tècnica, un total de dotze propostes van ser seleccionades per entrar a la fase de votació. Durant aquesta fase, cada ciutadà major de 16 anys va poder votar fins a tres propostes, fomentant així la participació democràtica.

Projectes Guanyadors

Els resultats de les votacions van revelar dues propostes guanyadores amb una participació ciutadana destacable. A Roquetes, la proposta de «Ombrejar el pati de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo» va obtenir 144 vots, consolidant-se com la més votada. Per al Raval de Cristo, «Arreglar la continuació del c/ Ansedó (asfaltar)» va rebre 63 vots, demostrant el suport dels habitants d’aquesta zona.

El Projecte Seleccionat a Roquetes

L’actuació guanyadora a Roquetes consistirà en ombrejar parcialment el pati de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo amb un pressupost de 30.000 euros. Aquesta escola, inaugurada el 1934, és un element central a la vida del municipi. Amb diverses remodelacions i ampliacions al llarg dels anys, l’escola acull una àmplia gamma d’espais destinats a l’educació infantil i primària, així com serveis especialitzats.

La proposta triada per ombrejar el pati de l’escola es focalitza en una zona concreta, destinada a ser un espai d’esbarjo i recreació dels estudiants. Es contemplen dues opcions per a la instal·lació d’ombrejats: veles tensoestàtiques o tendals de braç articulat. Després d’una anàlisi detallada, s’opta per la segona opció, ja que ofereix una major cobertura d’ombra sense comprometre la seguretat del pati i s’adapta millor al disseny preexistent.

El Futur de Roquetes i Raval de Cristo

Amb aquests resultats, es posa de manifest la importància de la participació ciutadana en la definició de les inversions municipals. El compromís de l’Ajuntament de Roquetes amb els Pressupostos Participatius evidencia la voluntat de generar canvis significatius a través de la col·laboració i el diàleg amb la comunitat. Aquesta nova iniciativa demostra el poder transformador que té la implicació dels ciutadans en la presa de decisions locals.

La memòria presentada per l’Ajuntament de Roquetes evidencia el compromís amb la transparència i la validesa del procés. Els resultats obtinguts són fruit de la voluntat i la participació activa dels habitants, una clara mostra del valor de la democràcia participativa en el desenvolupament de les ciutats.

El municipi de Roquetes s’encamina cap a un futur en què la col·laboració entre govern i ciutadans es consolida com a pilota fonamental per al creixement i la millora continua de la comunitat. Els Pressupostos Participatius s’afirmen com una eina efectiva per canalitzar les necessitats i les propostes dels ciutadans cap a accions concretes i significatives per al seu entorn local.

Descarregar memòria valorada de les obres de millora dels patis de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo.

Font: Ajuntament de Roquetes

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *