Setmana de la Prevenció de Residus

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha dut a terme una sèrie d’activitats educatives amb l’objectiu de fomentar la consciència ambiental i promoure pràctiques sostenibles a la comunitat. A continuació, es destaquen les diverses iniciatives que han tingut lloc al llarg de la setmana:

Visita al Centre de Tractament de Residus Municipals (20 nov):

Els alumnes de 6è de primària de l’Escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc van tenir l’oportunitat de visitar el Centre de Tractament de Residus Municipals. Aquesta experiència va permetre als estudiants observar de primera mà el procés de compostatge i comprendre la importància de minimitzar la quantitat de residus que acaben en els abocadors.

Taller de reciclatge del paper a l’Escola Salvador Ninot de Sarral (22nov):

A l’Escola Salvador Ninot de Sarral, els alumnes de 1r de primària van participar en un taller sobre la importància de reciclar el paper i el cartó. Mitjançant un taller pràctic van crear figures amb pasta de paper reciclat.

Tallers de reciclatge d’envasos i malbaratament alimentari a l’Escola Salvador Ninot de Sarral (23 nov):

Els alumnes de 6è de primària van explorar la problemàtica del malbaratament alimentari a través del taller «El Viatge de l’Aliment». D’altra banda, els alumnes de 2n de primària van participat en el taller «Reutilitzem Envasos», transformant garrafes d’aigua buides en testos, posant un fort èmfasi en la reutilització.

Gestió de l’Aigua a l’Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt (24 nov):

A la darrera jornada de la setmana, el Servei de Medi Ambient ha posat el focus en els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt. Mitjançant una sessió educativa, els estudiants han après sobre la importància de depurar l’aigua i han participat en la creació d’una depuradora casolana, incentivant la consciència ambiental des de les etapes més primerenques.

Amb aquesta sèrie d’activitats, el Servei de Medi Ambient expressa el seu compromís continu amb l’educació ambiental a la comunitat. Els tallers i les visites han proporcionat als estudiants coneixements pràctics sobre la gestió sostenible dels residus, fomentant alhora una actitud responsable cap al medi ambient.
La Setmana de la Prevenció de Residus ha estat una oportunitat per a tots els participants d’aprendre i col·laborar en la construcció d’una comarca més sostenible i conscient dels seus recursos. Amb això, el Servei de Medi Ambient dona per tancada una setmana plena d’aprenentatge dins del marc de la setmana de la prevenció de residus.

Font: Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *