Un aplicador de tampons fet de clofolla d’arròs, Premi de Recerca al Batxillerat ’Ciutat d’Amposta’

L’estudiant de l’INS Ramon Berenguer IV, Clàudia Marco, va ser la premiada durant la Gala de l’Educació

Amb el treball de recerca «La clofolla de l’arròs en forma d’aplicador», l’estudiant de l’INS Ramon Berenguer IV, Clàudia Marco, va guanyar el Premi de Recerca al Batxillerat ’Ciutat d’Amposta’ 2023. La divuitena edició del guardó es va entregar en el marc de la Gala de l’Educació, el 7 de desembre.

Al projecte «La clofolla de l’arròs en forma d’aplicador», Clàudia Marco ha desenvolupat un aplicador de tampons fet d’Oryzite, un material biodegradable i amb fertilitzants fet a partir de la clofolla de l’arròs. Arran de les tones de residus que generen els productes d’higiene menstrual d’un sol ús, Marco va enfocar la seva investigació en trobar alternatives més sostenibles per substituir, en aquest cas mitjançant l’economia circular, els polímers amb els quals es fabriquen els aplicadors.

Pel que fa a l’accèssit, aquest any el jurat va decidir que quedés desert. El jurat del Premi de Recerca al Batxillerat ’Ciutat d’Amposta’ està format per la regidora d’Educació de l’Ajuntament, amb veu però sense vot; una tècnica d’Educació del consistori; l’arxiver municipal i representants de l’Institut d’Estudis Comarcals i del Museu de les Terres de l’Ebre.

El Premi de Recerca de Batxillerat «Ciutat d’Amposta», convocat per l’Ajuntament d’Amposta i l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià, està dotat amb 400 euros per al treball guanyador i 200 per a l’accèssit, a més de l’edició del treball en format llibre. El reconeixement premia el millor treball de recerca sobre qualsevol temàtica que millori el coneixement d’Amposta, el Montsià o les Terres de l’Ebre i busca fomentar la curiositat i recerca científica entre els estudiants de segon de Batxillerat.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *