Activitats enriquidores a la Festa de l’Oli de la Fatarella

La Festa de l’Oli de la Fatarella no només és una celebració del patrimoni oliari, sinó també un esdeveniment en el qual es combinen diverses activitats culturals i gastronòmiques per enriquir l’experiència dels visitants. Aquest any, la fira va oferir una gamma eclèctica d’opcions per a tots els gustos i interessos.

Una de les propostes més destacades va ser la visita a l’antic molí d’oli de Ca Ramonet, una oportunitat per endinsar-se en la història de la producció d’oli a la localitat. Els assistents van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre les tècniques tradicionals d’extracció de l’oli i de reviure els temps passats en aquest espai ple de memòries i saviesa.

A més d’aquest recorregut històric, els visitants van gaudir de tallers pràctics, convertint-se en partícips actius de la festa. El showcooking va ser un element clau, amb tallers diversos que van abastar des de la preparació d’atmelles garapinyades, a càrrec de l’associació de jubilats i pensionistes de la Fatarella, fins a la demostració de la confecció de coques a la cassola i aurelletes, organitzat per l’associació contra el Càncer de la Fatarella.

La diversitat culinària va ser un tret distintiu d’aquest esdeveniment, fomentant la participació comunitària i la difusió de receptes tradicionals que han resistit el pas del temps. A més, aquests tallers no només van ensenyar tècniques de cuina, sinó que també van servir com a pont per connectar la gastronomia amb altres àmbits com la salut i la ciència.

Un dels tallers més interessants va ser el titulat «Secrets per crear plats deliciosos. La ciència de combinació gustativa», a càrrec de Fabiola Juárez de la Fundació Alicia. Aquesta sessió va oferir als assistents una perspectiva més profunda sobre com les diferents combinacions d’aliments poden afectar les sensacions gustatives i, per tant, influir en el plaer culinari.

La confluència d’aquestes activitats no només va enriquir l’experiència dels visitants sinó que també va posar de manifest el compromís de la Fatarella amb la preservació de les seves arrels culturals i la promoció d’una gastronomia variada i rica en tradició.

És rellevant destacar la iniciativa de les diverses associacions locals que van participar activament en l’organització dels tallers de showcooking. Aquest tipus d’esdeveniments no només serveixen per entretenir i educar, sinó que també generen una connexió comunitària notable, obrint espais d’intercanvi de coneixements i fomentant la col·laboració entre diferents entitats locals.

En resum, la Festa de l’Oli de la Fatarella va transcendir la seva temàtica principal per convertir-se en una oportunitat per explorar la història, la gastronomia i la ciència culinària. Els tallers, les visites guiades i les demostracions pràctiques van proporcionar una experiència enriquidora per a tots els participants, reforçant alhora els llaços entre la comunitat local i els visitants interessats en descobrir la riquesa cultural i culinària d’aquesta encisadora població.

Font: Ajuntament de la Fatarella

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *