L’aparcament dissuasiu de l’avinguda Pompeu Fabra operatiu al febrer

La segona fase de l’aparcament dissuasiu de l’avinguda Pompeu Fabra es preveu que finalitzi el febrer de 2024. En aquests moments, l’obra es troba al 75% de la seva execució. Es preveu que l’aparcament estigui operatiu el mes de febrer.

Es tracta d’una ampliació del pàrquing ja existent, amb la creació de 180 noves places per a turismes i 4 punts de càrrega semiràpida per a vehicles elèctrics. La pavimentació és en asfalt i té accés comunicat amb l’avinguda de les Pedreres.

També comptarà amb un itinerari exclusiu per a vianants i bicicletes que permetrà accedir al bosc de les Pedreres i a la part nord-est de Covamar, des de la mateixa avinguda Pompeu Fabra.

L’alcalde de Salou, acompanyat dels regidors d’Urbanisme i Manteniment, Hèctor Maiquez i Xavier Montalà, ha visitat les obres per conèixer el seu estat.

Cal recordar que aquest aparcament queda integrat paisatgísticament mitjançant espècies arbòries més adaptades a les noves condicions climàtiques i una nova zona verda.

Pel que fa a l’enllumenat, s’utilitzaran punts de llum de tipus LED per reduir el consum energètic i mantenir la seguretat de l’aparcament durant les hores nocturnes. El projecte forma part de l’estratègia de sostenibilitat turística en destinacions, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels Fons Next Generation EU.

 Aquest és una prova del compromís del Govern municipal en avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible que redueixi l’ús del cotxe privat i millori la qualitat de vida de les persones i del Medi Ambient

L’alcalde de Salou, Pere Granados, després de visionar les obres, ha remarcat el compromís del Govern municipal en avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible que redueixi l’ús del cotxe privat i millori la qualitat de vida de les persones i del Medi Ambient.

Segons Granados, «el nostre objectiu d’ampliar l’oferta existent d’aparcaments dissuasius, especialment a la perifèria, té l’objectiu d’alliberar els carrers més cèntrics de la presència de vehicles, per donar, d’aquesta manera, prioritat als vianants» i fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *