Els ajuts del Programa MOVES III, destinats a mobilitat elèctrica, es podran sol·licitar fins al 31 de juliol de 2024

El programa d’incentius per a la mobilitat elèctrica (MOVES III), dotat amb fons europeus Next Generation i que a Catalunya gestiona l’ICAEN, allargarà la seva vigència fins al 31 de juliol de 2024. Els ciutadans, empreses, entitats i administracions que estiguin interessats a acollir-s’hi disposaran, doncs, de set mesos més addicionals per presentar les seves sol·licituds, ja que el termini d’aquest programa de suport a l’electrificació de la mobilitat vencia inicialment el proper 31 de desembre. A Catalunya, el programa MOVES III compta amb una dotació de 195 milions d’euros, i encara té pressupost disponible.

El programa MOVES III preveu ajuts tant per a l’adquisició de vehicles elèctrics com per a la instal·lació d’infraestructura de recàrrega. La mesura, adoptada pel Consell de Ministres, també introdueix canvis a les bases reguladores del programa. Així, en el cas d’empreses i administracions públiques amb activitat econòmica la intensitat d’ajuda de la infraestructura de recàrrega es redueix del 30% al 20%. Igualment, les noves bases també introdueixen l’exigència que els punts de recàrrega amb potències igual o inferior a 22 kW tinguin funcionalitats intel·ligents.

Per mirar de mitigar aquest impacte en el termini que resta de la convocatòria, les PIMES poden indicar a partir d’ara a la sol·licitud si s’acullen al reglament de minimis, i d’aquesta manera no se’ls reduirà l’ajut sinó que es podrà incrementar del 30% al 45%. Aquestes modificacions introduïdes per les institucions europees no afecten ni particulars, ni autònoms, ni comunitats de propietaris o administracions públiques sense activitat econòmica.

A Catalunya ja circulen 77.191 vehicles elèctrics. Des de gener fins a octubre s’han registrat 16.544 matriculacions de vehicles amb motoritzacions totalment elèctriques o híbrides endollables, tal i com recull l’ICAEN en el seu portal. Cal destacar que els segments de turismes i tot-terrenys totalment elèctrics, i també la globalitat del segment de furgons, han registrat notables increments en les matriculacions durant aquest 2023.   

Font: Departament d’Acció Climàtica

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *