Protecció Civil finalitza l’activació del PLASEQTA per una fuita de butadiè en una empresa del Morell

Protecció Civil ha finalitzat el Pla d’emergència exterior del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) en fase d’alerta per l’accident d’hir al matí a l’empresa Repsol Química, al municipi del Morell. S’ha produït una fuita de butadiè per la falla d’una vàlvula de la línia de producció, l’empresa n’ha informat al CECAT a les 05:35 h. També s’ha remarcat que no hi havia cap persona ferida ni afectació a l’exterior, i que s’estava treballant per controlar-la amb els bombers del propi Polígon Industrial Nord.

S’ha activat l’alerta del PLASEQTA i s’ha constituït el Comitè Tècnic del CECAT per avaluar la situació i fer-ne seguiment. S’han desplaçat fins al lloc dels fets els Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i el Servei d’Emergències Mèdiques. També s’ha activat el Grup de Control Ambiental, qui ha pres mesures a les rodalies de l’empresa i a zones pròximes. El GCA ha detectat valors negatius o amb presència del producte en quantitats molt baixes i molt per sota de llindars d’afectació, tant de toxicitat com d’inflamabilitat.

Cap a les 07:10 h l’empresa i els Bombers de la Generalitat han informat que la fuita havia estat degudament localitzada i controlada. Les mesures de qualitat ambiental continuaven donant valors negatius, fet que remarca que no hi ha hagut cap afectació a l’exterior. Amb aquestes dades, s’ha decidit desactivar el PLASEQTA passant a prealerta. A les 09:22 h s’ha posat fi a l’incident.

Els Bombers de la Generalitat han activat 6 dotacions. Coordinats amb el Cap d’intervenció de Repsol i Bombers del Parc Químic, els efectius han arribat al lloc de l’incident i han rebut informació de la situació i del punt de la fuita, situada en una vàlvula d’una canonada situada en una columna de destil·lació. Els membres del Cos han estat en zona segura i s’han coordinat amb el Cap d’intervenció de Repsol i han donat assessorament. Un cop s’ha buidat la canonada on hi havia el butadiè per part dels tècnics, la fuita ha finalitzat i la situació ha quedat totalment controlada. Tanmateix, els valors fora de la planta no han suposat cap risc per la població. Per la seva banda, el Servei d’Emergències Mèdiques hi ha desplaçat dues dotacions, que no han hagut d’intervenir.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *