Ajuts Leader | Consell Comarcal de l’Alt Camp

Ja està oberta la convocatòria pels Ajuts Leader 2023. Les sol·licituds es poden tramitar fins al 20 de gener de 2024.

Els ajuts Leader tenen com a criteri bàsic que la inversió relacionada amb el projecte que es presenti s’efectuï dins d’un dels municipis que són àmbit d’actuació del programa pel període 2023-2027. A l’Alt Camp, tots els municipis de la comarca entren dins aquest àmbit.

A la pàgina web del Consorci Leader del Camp, podreu trobar tota la informació i les característiques d’aquests ajuts, així com qui els pot sol·licitar i les seves quanties.

La iniciativa Leader dona suport a la creació o millora de projectes o empreses que ja comptin amb un capital mínim de 12.000€ i que siguin viables econòmicament. Són uns ajuts que es convoquen anualment i que són finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i els fons FEADER, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Poden accedir als ajuts:

a) Les persones de naturalesa privada: persones físiques o jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions participades per ens públics en menys d’un 25%) que realitzin inversions productives en:

b) Persones de naturalesa pública amb seu a Catalunya: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions, grups d’acció local, fundacions o empreses públiques participades per ens locals (en igual o més d’un 35%) que realitzin inversions no productives en:

  • Recuperació del patrimoni cultural i natural.

  • Infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic.

  • Infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

  • Serveis a les persones (excloses les inversions relaciones amb serveis bàsics, educació, atenció sanitària, equipaments esportius i transport).

Trobareu tota la informació dels Ajuts Leader 2023 a la pàgina: Ajuts Leader – Consorci Leader del Camp

Consulteu les bases de la convocatòria d’enguany clicant aquí.

Font: Consell Comarcal de l’Alt Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *