Ens ha deixat Carme Valero, referent de l’atletisme

Carme Valero, referent de l’atletisme català, ens ha deixat a l’edat de 68 anys. Valero va dominar les proves de mig fons, fons i cros durant els anys setanta i vuitanta. Nascuda a Castelseràs, Terol, Valero es va traslladar a Barcelona amb la seva família als pocs dies de néixer.

A la ciutat comtal és on va començar la seva carrera atlètica. Amb 21 anys es va convertir en la primera atleta estatal en aconseguir una victòria al campionat del mon de cros. En aquell mateix any, el 1976, Valero va aconseguir també la classificació pels Jocs Olímpics de Montreal, sent la primera atleta de tot l’estat en aconseguir-ho.

Al llarg dels anys 70 va tenir una trajectòria meteòrica pels campionats catalans i d’Espanya. De fet, entre el 1973 i el 1977, Valero va aconseguir de forma consecutiva el títol de campiona d’Espanya dels 1.500 m, sent guanyadora d’aquesta prova fins a 15 vegades en la seva carrera en el còmput global.

A més a més, va ser tres vegades guanyadora dels 800 m, quatre dels 3.000 metres i un cop dels 5.000 m, l’any 1986. També va guanyar vuit cops el Campionat d’Espanya de cros i va participar en sis mundials, guanyant a Cas-gwent, Gal·les, el 1976 i a Düsseldorf, Alemanya, el 1977. En total, Valero va aconseguir 25 títols de campiona d’Espanya.

A nivell català, l’atleta va aconseguir set campionats de cros i vuit campionats en pista. També va guanyar una edició del cros de Granollers i una Sant Silvestre de Madrid. Carme Valero va ser entrenada per Pep Molins, històric tècnic i president de la JA Sabadell, que també ens va deixar el passat any. Valero, precisament, va competir amb l’equip sabadellenc, a més del CN Barcelona i l’Agrupació Esportiva Marathon.

Valero va afegir a tots els seus èxits la medalla d’or de la Federació Internacional, la medalla de l’esport de la Generalitat de Catalunya al 2003, la medalla de plata al mèrit esportiu del Consejo Superior de Deportes i millor atleta de l’estat del segle XX per l’Associació Espanyola d’Estadístics d’Atletisme.

En un darrer reportatge al diari Sport publicat fa uns dies, diverses persones de l’àmbit de l’atletisme recordaven la trajectòria de Carme Valero. “Va ser una pionera. En unes condicions molt difícils, en una societat dominada pel masclisme, es va anar obrint camí, va ser una dona coratge” explicava José Manuel Abascal, exatleta d’Espanya. “És molt important tenir referents, i ella va significar molt per a les noies que vam venir després” comentava Sandra Myers.

Descansi en pau

Font: Federació Catalana Atletisme

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *