La cavalcada dels Reis d’Orient combinarà elements clàssics amb la màgia a Tortosa

Més de 400 persones participaran en la desfilada acompanyant Melcior, Gaspar i Baltasar. Des d’avui es poden dipositar les cartes a les Cucaferes Bústies

Més de 400 persones participaran enguany en la Cavalcada dels Reis d’Orient, que tindrà lloc el 5 de gener a partir de les 17.30 de la tarda, amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar pel riu Ebre i desembarcaran a l’embarcador del mercat. Una cavalcada que està inspirada en la màgia i que combina els elements clàssics com són els Reis o els patges amb personatges màgics com Harry Potter o Malèfica i personatges de Disney. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Festes, Dolors Bel, han presentat avui el cartell i els principals elements de la cavalcada.

Pel que fa al cartell, posa el focus en els xiquets i xiquetes que apareixen en primer pla a la plaça de l’Ajuntament, amb l’ombra al darrere dels Reis d’Orient. «La Nit de Reis els veritables protagonistes són els xiquets i xiquetes, presentem un cartell que és inclusiu», ha dit l’alcalde. El cartell ha estat dissenyat per l’alumne de l’Institut de l’Ebre Roger Martí, que està fent les pràctiques a l’Ajuntament de Tortosa.

També avui s’han presentat les Cucaferes Bústies, que des d’avui estaran a la plaça de l’Ajuntament perquè menuts i grans dipositen les cartes. A més, el 3 de gener arribaran els patges reials a Tortosa i recolliran les cartes dels xiquets i xiquetes a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 18.30.

Després de l’arribada a l’embarcador, els Reis d’Orient es desplaçaran a Ferreries, on visitaran el pessebre de la parròquia del Roser. Just després la comitiva reial es dirigirà a l’Ajuntament, on l’alcalde els lliurarà les claus de la ciutat i on faran la salutació des del balcó de l’edifici consistorial.

La cavalcada començarà a les 18.45 aproximadament des de la plaça de l’Ajuntament. Just al final del recorregut, a l’avinguda de la Generalitat, s’habilitarà i senyalitzarà un espai perquè també puguin gaudir de la cavalcada els xiquets i xiquetes amb hipersensibilitat auditiva. El recorregut seguirà per l’avinguda de la Generalitat fins a arribar a la plaça del Carrilet. En aquest punt, els Reis faran lliurament dels primers regals als xiquets i xiquetes, aquelles famílies que ho vulguen hauran d’inscriure’s el mateix dia 5 de gener al punt habilitat al costat de l’escenari, entre les 17.00 i les 19.00 hores.

Finalment, l’alcalde i la regidora de Festes han animat la ciutadania a sortir al carrer el 5 de gener i gaudir de la cavalcada i han agraït la participació d’entitats i voluntaris per fer-la possible.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *