La competició d’escacs arriba a Tarragona amb la XXVI Copa Tarragona

El proper 14 de gener, Tarragona acollirà la XXVI edició de la Copa Tarragona d’escacs. L’organització, a càrrec de la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana d’Escacs en col·laboració amb el Club Escacs Lira Vendrellenca, promet una jornada intensa i emocionant per als amants d’aquest esport.

Una jornada intensa i plena d’emoció

El Pavelló Esportiu Pau Casals, situat a l’Av. Salvador Palau Rabassó, 5, El Vendrell (Baix Penedès), serà l’epicentre d’aquest esdeveniment. La competició es desenvoluparà en un sol dia, amb dues sessions: la primera, a les 9:30h, i la segona, a les 16:00h. És una oportunitat única per presenciar en directe la destresa i la mentalitat estratègica dels jugadors d’escacs en un ambient competit i emocionant.

Participació oberta a tots els nivells

La Copa Tarragona està oberta a tots els equips dels clubs de la Delegació de Tarragona, repartits en diverses categories: Divisió d’Honor, Primera, Segona, Preferent, i fins a la Tercera Categoria. A més, s’ha incorporat una bonificació per als clubs que presentin equips amb jugadors joves, fomentant així la participació de la nova generació d’escacs.

Inscripcions i requeriments

Els equips interessats a formar part d’aquesta jornada poden formalitzar la seva inscripció mitjançant el formulari disponible fins al 11 de gener a les 19:00h. Cal destacar que els drets d’inscripció són de 25,00 € per equip, amb una bonificació del 50% per als equips amb jugadors joves.

Normatives i avaluació del torneig

Un dels elements clau d’aquest torneig és el respecte per les normatives establertes. Es requerirà una llista completa dels jugadors participants per a cada equip, que es podrà modificar fins a 15 minuts abans de l’inici de la competició. Així mateix, l’avaluació del torneig es basarà en l’Elo català ràpid i Elo FIDE ràpid, assegurant una competició justa i equilibrada.

Un dia ple d’estratègia i competició

Durant aquesta intensa jornada d’escacs, els equips competiran en un sol grup pel Sistema Suís per equips, amb un sistema de puntuació olímpica. Els aparellaments es faran públics després de cada ronda, oferint un suspens constant i emocionant.

Reconeixements i premis

El torneig no només ofereix la possibilitat de competir, sinó també la recompensa per l’esforç. S’atorgaran trofeus als primers i segons classificats de cada grup, i a l’equip campió absolut se li concedirà un trofeu especial, amb la possibilitat de convertir-se en propietat del club que guanyi en tres edicions consecutives o cinc alternatives, afavorint així la continuïtat i excel·lència en aquest esport.

Conclusions i expectatives

La XXVI Copa Tarragona d’escacs promet ser una jornada emocionant i competitiva, obrint les portes als equips de tots els nivells i edats per participar en una experiència única. Amb un fort èmfasi en el respecte a les normatives i la justícia en la competició, aquesta edició promet ser un punt d’unió i celebració per als amants dels escacs a la regió.

Font: Federació Catalana d’Escacs

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *