Tot a punt per a la Cavalcalda de Reis 2024

Com cada any, els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, tornaran a Tarragona per celebrar la cavalcada i repartir regals a totes les cases de la ciutat durant la nit. Així doncs, arribaran en vaixell al barri marítim del Serrallo i des d’allí portaran les seves carrosses pels carrers principals de la ciutat fins a l’Ajuntament, on rebran les claus de la ciutat de mans de l’alcalde.

Arribada al Port

L’arribada de Ses Majestats al Serrallo serà a les 18.15 h, on els vaixells i barques del Port estaran esperant per saludar-los, a més de 21 salves pirotècniques en honor seu. Tot seguit, tindrà lloc un parlament de benvinguda a càrrec de la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, i una salutació per part del Rei Ros Gaspar, des del balcó del Teatret del Serrallo, en representació dels Reis d’Orient. Seguidament, hi haurà focs artificials de benvinguda i la comitiva es traslladarà fins al punt d’inici de la cavalcada, a la plaça dels Infants i al carrer Reial.

Itinerari de la cavalcada

A les 19 h, es donarà inici a la cavalcada dels Reis, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la Ciutat de Tarragona, i on també veurem la carrossa de l’Estel, que ha guiat Ses Majestats durant tot el viatge, entre moltes d’altres. La comitiva es dirigirà cap a la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova, el carrer Sant Agustí, i el Portalet, fins a arribar a la plaça de la Font a les 20.30 h.

Les claus de la ciutat

L’arribada a la plaça de la Font anirà acompanyada de tocs de clarins i timbales per saludar Ses Majestats, fins al moment en què pronunciaran el missatge de pau per a tots els nens i nenes. Un cop acabat el discurs, Melcior, Gaspar i Baltasar rebran de mans de l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, les claus de la ciutat, per tal d’accedir a totes les cases de Tarragona i deixar-hi els regals.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *