Els restaurants han penjat el cartell de complet i els hotels han concentrat l’ocupació la primera setmana de festes

La província de Tarragona ha concentrat l’ocupació la primera setmana festiva, sent més elevada a allotjaments rurals pels volts de Nadal i Cap d’Any. Les reserves en restaurants han assolit xifres del 100% a pràcticament tot el territori.

A Tarragona, l’ocupació s’ha concentrat la primera setmana festiva. Concretament, del 27 al 31 de desembre amb una ocupació mitjana del 70%, arribant al 90% la nit de Cap d’Any. A capitals de comarca menys turístiques com Valls o Reus, amb hotels destinats, principalment a empreses, les xifres d’ocupació a les que estan acostumats han disminuït respecte una setmana laboral normal. Xifra que ja es comença a recuperar aquesta primera setmana d’any.

Per altra banda, destaquem que un percentatge d’allotjaments de la província de Tarragona, tenen les seves portes tancades fins passat festes, sobretot aquells ubicats en zones de costa, fet que ha comportat altes xifres d’ocupació i reserves en aquells hotels i restaurants que han mantingut les portes obertes.

Els allotjaments turístics del Priorat, han tingut xifres d’ocupació que han rondat el 40%. Cal atribuir-ho a que aquest territori atrau a un perfil de turista de nínxol vinculat a l’enoturisme que es concentra durant la primavera i la tardor. En el cas de la Terra Alta i la Conca de Barberà, l’ocupació ha sigut més alta, sobretot del 29 al 31 de desembre, arribant al 100% i en contraposició al cap de setmana de Reis que ha assolit una mitjana d’ocupació del 50%.

El perfil de client ha estat majoritàriament nacional i s’ha caracteritzat, de nou, per les reserves d’última hora.

Cal destacar que, en el cas dels restaurants de pràcticament tota la província, el ple a sala ha estat garantitzat, sobretot els dies festius però també entre setmana. Així ho manifesten els representants de l’AEH Tarragona Ciutat, Vila-seca La Pineda, Reus o les Terres de l’Ebre.

A La Pineda i altres poblacions costeres com Cambrils, hi ha hagut una bona ocupació, degut a atractius turístics com Port Aventura però també al fet que la majoria d’hotels romanen tancats durant la temporada baixa i, en conseqüència, a que la demanda està concentrada en els que queden oberts.

“Els dies de Nadal són molt importants, tenint en compte que gener i febrer són els pitjors mesos en facturació i consum a la província, per la climatologia i per la costa de gener.

Els establiments que obren 365 i per tant, donen feina tot l’any, com ho fan el 90% dels allotjaments de l’AEHT, necessiten fer caixa durant aquestes festes”. Magí Mallorquí.

Font: AEH

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *