L’empresa xinesa Shanghai Jingqingrong Garment obrirà a Catalunya la seva primera planta de producció a l’estranger

  1. La companyia del sector tèxtil, que treballa per a empreses com Uniqlo, H&M i COS, invertirà 3 milions d’euros i crearà una trentena de llocs de treball amb la posada en marxa de la línia de producció a Ripollet
  2. Per a aquest projecte d’inversió, l’empresa xinesa ha comptat amb el suport del Govern a través d’ACCIÓ
  3. Amb més de 2.000 treballadors a escala internacional, Shanghai Jingqingrong Garment s’especialitza el disseny, fabricació i distribució d’articles de roba per a grans marques del sector de la moda

La companyia xinesa del sector tèxtil Shanghai Jingqingrong Garment obrirà a Catalunya la seva primera planta de producció a l’estranger. Per aquest projecte, que compta amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- l’empresa invertirà 3 milions d’euros i crearà una trentena de llocs de treball.

Actualment, la companyia està adequant la planta on s’ubicarà l’empresa, a Ripollet (Vallès Occidental). La previsió és que comenci la fabricació de productes de punt durant el primer semestre del 2024.

Segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ”no és casual que empreses xineses com Shanghai Jingqingrong Garment decideixin començar la seva estratègia d’expansió internacional a Catalunya: un dels territoris més industrialitzats d’Europa i una de les principals portes d’entrada al continent”. En aquest sentit, subratlla que “les empreses xineses han invertit més de 1.000 milions d’euros a Catalunya en els darrers cinc anys, uns projectes que han suposat la creació de més de 2.000 llocs de treball”.

Fundada l’any 2004, Shanghai Jingqingrong Garment s’especialitza en el disseny, fabricació i distribució d’articles de roba arreu del món. La companyia treballa per a grans multinacionals del sector de la moda a escala internacional (com ara Uniqlo, H&M i COS), amb clients principalment a la Unió Europea, Estats Units i el Canadà. En total, la firma compta amb 2.000 treballadors i, a la Xina, disposen de fàbriques a Shanghai i a les províncies de Henan i Anhui.

Inversió creixent de la Xina a Catalunya

L’empresa xinesa va ser una de les companyies amb les quals va reunir-se al país asiàtic la delegació institucional catalana encapçalada pel conseller Torrent el passat octubre. En concret, directius de la companyia van reunir-se amb el director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina.

L’objectiu del viatge va ser fomentar les relacions comercials amb Catalunya i captar nous projectes d’inversió estrangera. Així, l’agenda del viatge institucional contemplava reunions de treball amb multinacionals xineses dels sectors tecnològics, l’automoció, els semiconductors o la química i un acte de promoció davant una cinquantena de directius d’empreses de Hong Kong, entre d’altres.

En els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d’euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d’ACCIÓ a partir de l’fDi Markets del Financial Times. Actualment, hi ha 114 filials d’empreses xineses establertes a Catalunya. De fet, ACCIÓ ha impulsat els darrers anys diverses iniciatives per facilitar la implantació d’empreses xineses a Catalunya, com el Barcelona China’s European Logistics Center (Barceloc) -en col·laboració amb el Port de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i diversos operadors logístics especialitzats- o el China Desk. A més, els darrers anys s’han signat diversos acords de col·laboració amb empreses i entitats públiques per fomentar la col·laboració tecnològica i impulsar les relacions comercials entre ambdós territoris.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *