Aprovats els pressupostos municipals per al 2024

El consistori aprova els nous pressupostos en l’últim ple de l’any celebrat el 22 de desembre. Un pressupost total que ascendeix a més de set milions i que destaca per tenir el capítol d’inversions més gran que ha tingut mai Flix.

El pressupost aprovat inclou el de la corporació amb 7.405.015 euros i el de Flix Gestió d’Iniciatives Econòmiques, l’empresa pública que gestiona el Centre d’Empreses i el servei de neteja dels edificis municipals, entre d’altres, i que ascendeix a 334.758 euros.

El pressupost de la corporació destaca pel capítol d’inversions que compta amb 2.607.655 d’euros, el més alt del municipi fins ara, on hi destaquen els ingressos previstos del Fons Nuclear, tant de la part ja consignada com de la previsió del que hi haurà durant el 2024, i que es destinen conjuntament a altres subvencions importants del Fons Next Generation, com és el cas del Mercat Municipal amb una inversió de gairebé 600.000 euros. També destaca la inversió de la instal·lació de filtres de carboni, que ascendeix a gairebé 500.000 euros, els quals venen també finançats en gran part per l’Agència Catalana de l’Aigua en un 70 %. D’aquest mateix capítol també en destaquen altres inversions com l’ampliació del Centre d’Empreses amb noves naus per valor de 300.000 euros; la instal·lació d’un sostre fotovoltaic al Pavelló amb 120.000 euros; un punt de turisme a la casa Fontanilles, ubicada a la plaça Major, i de la qual se n’està acabant de tancar la seua compra; així com la implantació de la nova deixalleria, amb 484.000 euros d’inversió, més el projecte i la direcció d’obra que estan subvencionats al cent per cent per l’Agència Catalana de Residus.

Així doncs, es tracta d’un paquet d’inversions focalitzat amb les millores mediambientals, la promoció econòmica i la solució definitiva a la problemàtica de l’aigua.

“Cal destacar que, tot i les dificultats que patim tots els ajuntaments d’infrafinançament de l’impacte de l’inflació, l’augment de preus de la majoria dels serveis que prestem i les revaloritzacions salarials importants que hi ha hagut i de les quals ens n’alegrem molt, es tracta d’uns pressupostos expansius que pensem que responen a les necessitats actuals de Flix i esperem que els puguem executar tot i la complexitat i la quantia econòmica que suposa”, ha explicat el batlle de Flix, Francesc Barbero.

Font: Ajuntament de Flix

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *