Catalunya participarà aquest any en una quarantena de fires internacionals de turisme per mostrar la transformació del model turístic català

Al llarg d’aquest nou any, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball té previst participar en una quarantena de fires internacionals. Entre aquestes, destaquen la WTM de Londres, la ITB de Berlin i la ILTM a mercats com ara Singapur i São Paulo. A més, l’ACT també serà present als dos grans certàmens que es fan a l’Estat i Catalunya: Fitur, a Madrid i el saló B-Travel, a Barcelona.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, destaca que la proposta de participació a les fires i esdeveniments de turisme per al 2024 “serveix per apropar als possibles visitants les característiques de cada una de les nostres marques turístiques, així com els nostres elements diferenciadors, tot projectant la transformació del model turístic català que aposta pel foment d’un turisme més ètic, innovador i responsable”.Ferrer afegeix que“gràcies a la xarxa d’oficines de promoció arreu del món podem estar presents en els principals emissors i fer tasques de prospecció en nous mercats.“

A través de la presència en fires, l’ACT ofereix a les empreses i entitats turístiques catalanes la possibilitat de treballar conjuntament en la promoció i comercialització exterior de Catalunya. Des de fa uns anys, es prioritzen aquells salons que puguin consolidar mercats i segments estratègics i potencials. Ferrer explica que “tal i com marca el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, la diversificació ha de ser la pedra angular en l’estratègia de producte i també en la promoció”. En aquest sentit, el calendari firal per aquest any 2024 inclou l’assistència a les fires de negocis més importants, com ara l’IMEX de Frankfurt o l’IBTM de Barcelona i a d’altres especialitzades en ciclisme, senderisme i enoturisme.

Sota el paraigües de l’ACT, empreses i entitats participen en aquestes fires que han de servir per posicionar Catalunya com una destinació turística capdavantera i responsable, “una destinació moderna que té en compte la sostenibilitat i el respecte vers el territori i els seus habitants”, assegura Ferrer. La distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i la Copa Amèricasón dues de les apostes que enguany tindran un protagonisme destacat a les fires turístiques com a exemples de propostes amb què l’ACT busca atraure un turisme més desconcentrat, diversi desestacionalitzat.

Consulta aquí el calendari de fires 2024

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *