El Departament de Justícia, Drets i Memòria renova el conveni de col·laboració amb l’ICAB pel servei d’orientació jurídica

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la renovació del conveni amb l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per al funcionament del servei d’orientació jurídica (SOJ) als ciutadans. El conveni de col·laboració entre l’ICAB i el Departament de Justícia, Drets i Memòria implica una aportació econòmica de 413.952 euros per al finançament del servei l’any 2024.

El SOJ és un servei públic i gratuït d’atenció personalitzada que informa i orienta a la ciutadania sobre temes jurídics. Té com a finalitat proporcionar un primer consell orientador sobre el tema plantejat pel ciutadà o ciutadana i informar sobre la viabilitat d’anar als tribunals o de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes. El conveni de col·laboració inclou l’assessorament a la ciutadania respecte al dret a obtenir assistència jurídica gratuïta i la informació sobre la documentació necessària per a sol·licitar-la.

Aquest servei és un dels millor valorats i més demandats per part de la ciutadania com a primera orientació legal. Segons dades de l’ICAB, el Col·legi va rebre 41.076 consultes l’any 2022, el 50% de les 80.697 ateses pel servei d’orientació jurídica de tots els col·legis d’advocats a Catalunya.

L’ICAB ofereix el SOJ a la Ciutat de la Justícia, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, el Prat de Llobregat i Berga.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *