Previsió de ratxes fortes de vent durant el cap de setmana

Les previsions meteorològiques alerten de cops de vent fort durant el cap de setmana. Bufarà a tot el país, però serà especialment intens al Pirineu, Prepirineu i meitat sud, amb ratxes màximes de 90 km/h. Per aquest motiu, cal extremar les precaucions en totes les activitats a l’aire lliure.

Torb al Pirineu

A les cotes altes del Pirineu, on també pot precipitar neu, es pot formar el fenomen del torb. Així, es demana a totes les persones que tinguin pensat anar-hi que s’informin de les previsions meteorològiques, evitin situacions de risc i vagin equipats de forma adequada.

Cavalcades de Reis

Les previsions indiquen ruixats i xàfecs de distribució irregular arreu, en especial a punts del sector central del litoral i prelitoral, la Catalunya central i al vessant nord del Pirineu, fins a les primeres hores de la Nit de Reis. També hi haurà vent al Pirineu, Prepirineu i meitat sud del territori, i alteració marítima a l’Empordà.

S’aconsella especial precaució en les activitats relacionades amb les cavalcades que es realitzin en llocs propers a la costa. Cal assegurar l’estabilitat de les carrosses i els elements de decoració exterior.

Font: Gencat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *