Xerrada de Carles Parellada a Horta de Sant Joan

Xerrada: el valor de l’educació per a infantes feliços

El proper 27 de gener de 2024, el cinema del Casal Municipal a Horta de Sant Joan serà l’escenari d’una xerrada fascinant sobre un tema crucial: l’educació infantil. Sota el títol «El valor de l’educació: infants que aprenen i són feliços», els assistents tindran l’oportunitat d’immersir-se en una conversa que abraça els aspectes més rellevants del desenvolupament dels més petits.

Qui millor que Carles Parellada Enrich, expert en el camp, per conduir aquesta xerrada? Mestre, psicomotricista, terapeuta sistèmic i assessor d’equips educatius, Parellada Enrich porta dècades treballant en l’acompanyament a la infància i l’adolescència. La seva àmplia experiència com a coordinador de converses amb col·lectius de famílies, cofundador de l’Associació MES (Moviment Educatiu Sistèmic) i membre actiu de la Xarxa de Pedagogia Sistèmica de Catalunya, l’ha consolidat com un referent en l’àmbit de l’educació i el treball social.

En aquesta ocasió, Parellada Enrich no només compartirà la seva saviesa acumulada sinó que posarà l’accent en la importància de comprendre els processos maduratius dels infants i joves. Una comprensió fonamentada en evidències científiques, en les necessitats autèntiques d’aquest col·lectiu i en els reptes que han de superar per un desenvolupament saludable.

La xerrada promet explorar àrees clau com la neurobiologia i les neurociències, desvetllant les seves implicacions en l’educació emocional. A més, la mirada de la Pedagogia Sistèmica brillarà en aquesta trobada, posant èmfasi en la millora de la comunicació i la confiança entre els centres educatius i les famílies.

Un dels temes que ressonarà fortament és la importància de crear un entorn propici per a l’èxit de l’escolarització dels infants i joves. La confiança mútua entre els agents implicats en la formació dels petits és un dels pilars fonamentals que es discutirà, ja que se situa com un factor clau per a la seva formació i benestar global.

Una de les característiques més interessants d’aquest esdeveniment és el servei d’acompanyament als infants. Mentre els adults participen en la xerrada, els més petits tindran accés a un espai de la biblioteca destinat al joc simbòlic i tallers d’art. Aquesta iniciativa subratlla la importància de considerar les necessitats dels nens i nenes durant esdeveniments d’aquesta naturalesa, garantint així una experiència enriquidora per a tots.

En resum, aquesta xerrada ofereix una oportunitat única per reflexionar sobre la educació des d’una òptica multidisciplinària. És una invitació a explorar i debatre com podem contribuir al creixement equilibrat i satisfactori dels més joves, prioritzant sempre el seu benestar global com a punt de partida.

La participació és lliure i gratuïta, així que no hi ha cap excusa per no formar part d’aquesta jornada tan enriquidora. Anoteu la data i l’hora: 27 de gener de 2024, de les 17h a les 19h, al cinema del Casal Municipal a Horta de Sant Joan. Serà una experiència educativa i reveladora que, sens dubte, deixarà empremta en tots els assistents.

Font: Ajuntament d’Horta de Sant Joan

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *