Ampliació i Millora de la Depuradora de Marçà: Planificació i Desenvolupament en el Priorat

Detall de la depuradora de Marçà, al Priorat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per ampliar i millorar el funcionament de la depuradora de Marçà, a la comarca del Priorat, amb un pressupost de licitació superior als 104.500 euros i podent presentar ofertes fins el 26 de gener de 2024. Aquesta planta té actualment una capacitat per tractar un cabal de 140 m3/dia, equivalent a una població de 933 habitants i l’aigua degudament tractada s’aporta a la riera de Marçà (conca de l’Ebre).

El projecte que es redacti s’haurà de concentrar en el disseny, la descripció i la valoració de les obres necessàries per dur a terme l’ampliació i remodelació de la planta, establint les noves bases de disseny en base a la població futura a tractar, i tenint en compte les dades actuals d’explotació. En el marc del projecte es durà a terme una diagnosi del funcionament de la planta actual, i d’acord amb les noves dades de disseny, s’establiran les actuacions a portar a terme per l’ampliació i remodelació de de la depuradora.

El projecte haurà de preveure que durant la fase d’obres es garanteixi el normal funcionament de la planta.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 548 depuradores a Catalunya, que sanegen les aigües residuals de més del 97,1% de la població. Pel que fa al Priorat, hi ha actualment 18 depuradores en servei que garanteixen el sanejament a més del 84% de la comarca. En l’actual període de planificació (2022-2027), l’ACA té previst dur a terme un total de 6 actuacions per millorar sistemes de sanejament en funcionament (prop de 420.000 euros) i construir sis depuradores noves, amb una inversió prevista de més de 3,5 milions d’euros.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Font: Agència Catalana del Aigua

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *