La Marxa dels Castells del Baix Gaià 2024 tindrà com a gran novetat la modalitat BTT

La prova esportiva no competitiva se celebrarà el proper 4 de febrer amb un límit de 1.000 participants

La 12a Marxa dels Castells del Baix Gaià se celebrarà el proper 4 de febrer i presenta com a principal novetat una nova modalitat que se suma a les de trekking i el trail i que és la BTT. L’organització, que va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, amb el suport tècnic de Sport No Limit Group, ha elevat també el límit de participants de 1.000 inscripcions, garantint el bon desenvolupament de la prova esportiva no competitiva. Un centenar d’aquestes places es reserven per a ciclistes.

La prova, que s’ha presentat en roda de premsa aquest dijous, 28 de desembre, manté els circuits de 17 km i 27 quilòmetres i les diferents modalitats iniciaran entre les 9:00 i 9:20 hores el recorregut, que uneix els castells de Tamarit, el Catllar, la Riera, Ferran i Altafulla, amb la llera del riu Gaià com a eix vertebrador.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha afirmat que la Marxa dels Castells del Baix Gaià és un acte esportiu que “molta gent ja té reservat a la seva agenda cada any i s’ha consolidat com un referent al territori després de més de deu edicions”. El regidor d’Esports, Àlex Cañas, ha destacat que és un esdeveniment que “combina les vessants esportiva i cultural en una jornada festiva” i ha manifestat que la nova modalitat de BTT sorgeix de la demanda que molts participants han fet arribar a l’organització els darrers anys.

Per la seva banda, el director de la prova, Juanan Fernández, ha assenyalat que és un esdeveniment esportiu que atrau un nombre importat de participants de fora de la demarcació de Tarragona, més d’un terç i destaquen el 28% de Barcelona i un 4% de Lleida. També ha apuntat que hi ha majoria d’inscripció femenina, gairebé un 55% del total, cosa que passa en poques proves esportives.

En aquests moments ja s’han registrat gairebé 700 inscripcions i l’organització espera arribar a les 1.000 durant les primeres setmanes de gener i tancar les inscripcions.

Les inscripcions i la informació referent es podrà consultar al web www.marxacastells.com.

Font: Ajuntament d’Altafulla

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *