L’Ajuntament de Tortosa aprovarà una declaració institucional de rebuig a la interconnexió de xarxes

El ple ordinari del mes de gener donarà suport a la proposta que la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha fet arribar als ajuntaments del territori
El ple ordinari del mes de gener donarà suport a la proposta que la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha fet arribar als ajuntaments del territoriL’Ajuntament de Tortosa tornarà a posicionar-se contra el transvasament de l’Ebre. El ple ordinari del mes de gener aprovarà una declaració institucional que rebutja la interconnexió de xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb el sistema Aigües Ter Llobregat (ATLL). La declaració institucional, que han signat tots els grups municipals, és a proposta de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i rebutja de ple la proposta que els col·legis professionals d’enginyers han tornat a posar sobre la taula davant l’episodi de sequera que viu el país.

«La interconnexió de xarxes no és la solució als problemes hídrics de Catalunya i des de Tortosa ens hi oposarem», ha manifestat l’alcalde, Jordi Jordan, que ha afegit: «A les Terres de l’Ebre també hi ha un problema d’aigua, ho hem vist els últims mesos amb el baix cabal del riu, hem de recordar que el Delta necessita un cabal ecològic per sobreviure a més de l’aportació de sediments.»

A més del rebuig a la interconnexió de xarxes, la declaració institucional insta el govern de l’Estat i de la Generalitat a estudiar un canvi d’ubicació de la dessaladora del Foix (Cunit-Cubelles) a les comarques del Llobregat, on realment es genera l’escassetat d’aigua.

La declaració també qüestiona la mesura del transport marítim d’aigua per l’impacte que genera i per ser poc eficient en la resolució del problema d’escassetat d’aigua, ja que es tracta d’una mesura puntual d’emergència amb un elevat cost econòmic i una baixa capacitat d’aportació de recurs.

Finalment, la declaració posa sobre la taula la necessitat de replantejar el model de desenvolupament i el desequilibri territorial existent.

Al marge de la declaració institucional de rebuig al transvasament de l’Ebre, l’alcalde, que ha comparegut avui davant dels mitjans amb la tinent d’alcaldia d’Hisenda, Maria Jesús Viña, ha informat que el plenari ratificarà l’acord d’adhesió a l’Associació Comunitat Energètica Local Cambra Ebre Energia i la delegació de competències al Consell Comarcal del Baix Ebre en matèria de transferència, transport i tractament de fracció resta i orgànica.

Pel que fa al pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2024, l’alcalde ha avançat que es portarà al ple durant el mes de gener. «Hem d’actualitzar un pressupost de 2022, elaborat a final de 2021, un pressupost que està molt desfasat, ja que la situació econòmica ha canviat molt», ha assenyalat Jordan, que també ha lamentat que el grup de Junts no hagi fet encara cap proposta per incorporar-la al pressupost municipal, mentre que el grup de la CUP fa setmanes que negocia amb el govern.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *