La Selecció Catalana de Raquetes de Neu regna a la 50ª edició de la Ciaspolada a Itàlia

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat el dissabte 6 de gener a la 50ª edició de la Ciaspolada, la emblemàtica cursa internacional de raquetes de neu que se celebra a la Val di Non, Trentino italià, marcant l’inici de la temporada competitiva de raquetes.

Els membres de l’equip, Cèlia Balcells (Centre Excursionista Queralt), Oriol Ferré (Club Excursionista Arítjol), Georgina Gabarró (Grup Excursionista Oliana), David Prades (Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa) i Marc Toda (Club Excursionista UECANOIA), qui també exerceix com a seleccionador, han destacat en la cursa i han aconseguit presència a tots els podis.

Una nevada abans de la cursa va permetre desenvolupar el recorregut de 7 km íntegrament amb raquetes de neu, amb l’excepció dels primers 400 metres, que van ser corrents amb temps neutralitzat.

L’any passat, les catalanes van copar el podi; enguany també s’han deixat veure als llocs més alts de la classificació.

Cèlia Balcells s’ha endut la medalla de plata i un reconeixement per ser la primera dona en creuar un dels segments de la cursa destacats. Georgina Gabarró ha estat quarta. En el podi masculí, Oriol Farré es fa amb la cinquena posició a la general. David Prades, segon sènior i vuitè a la general, i Marc Toda, tercer veterà i 14è a la general.

El seleccionador Marc Toda va expressar la seva satisfacció amb els resultats: “Tots estem molt contents, tenint en compte el començament de la temporada amb lesions i manca de forma encara.” Va destacar també el bon marcatge de la cursa i la forta animació i ambient del que gaudeix aquesta mítica cursa italiana.

El campionat de Catalunya de raquetes de neu serà la gran cita catalana de la temporada i es celebrarà el 3 de febrer al Puigmal, una prova organitzada  pel Club Excursionista GREC Cerdanya, la “Fédération Française de Randonnée Pédestre” i l’Associació Esportiva i Cultural del Puigmal.

Font: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *