Salou lliura l’oli de les seves oliveres centenàries a tres entitats humanitàries

En un gest de solidaritat, Salou va donar part dels 700 litres d’oli extrets de 275 de les seves 1500 oliveres centenàries als espais públics a tres entitats socials del municipi: Creu RojaEluzai i Càritas Interparroquial de Salou.

El regidor del Manteniment de la Ciutat, Xavi Montalà, va fer entrega personalment d’aquest oli, que serà utilitzat per a beneficiar a les persones que més ho necessiten a través d’aquestes organitzacions no governamentals.

Per aconseguir aquest oli, es proposa un model d’intercanvi on els interessats aportaran 4 litres d’oli d’oliva verge extra per rebre’n 2 litres de l’oli de Salou. Aquest sistema de repartiment té com a objectiu promoure la solidaritat i el reciclatge d’olis de qualitat, a més d’incrementar les reserves d’aquest producte de les entitats per a una distribució més àmplia entre la població.

La iniciativa forma part d’una prova pilot que ha començat amb una collita de 275 oliveres, amb la intenció de produir-ne fins a 3.800 litres anualment. L’oli produït ha superat tots els controls de qualitat i sanitat, garantint així distribuir un producte d’alta qualitat.

L’oli produït ha superat tots els controls de qualitat i sanitat, garantint així distribuir un producte d’alta qualitat

Aquesta acció no només reflecteix el compromís social de Salou, sinó també la seva voluntat de preservar i valorar el seu patrimoni natural i agrícola. Les oliveres, algunes de les quals mil·lenàries o de set-cents anys d’antiguitat, són part integral del paisatge i la història de la ciutat, i a través d’aquestes iniciatives, l’Ajuntament busca convertir-les en una font de beneficis socials i atractiu turístic.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *