«Totesport» revalida l’èxit amb més de 10.000 persones participants

Més de 10.000 persones han gaudit durant quatre dies de Totesport, l’espai lúdic de l’esport femení adreçat a infants, joves i famílies per apropar noves modalitats a les i els més petits i, en tot moment, fer-ho sempre de la mà de dones esportistes. En total s’han registrat 170.411 usos esportius al llarg de les 34 hores que ha durat aquesta segona edició.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha afirmat que “l’èxit d’aquesta segona edició ens referma el nostre compromís d’apostar per un esport divers i inclusiu”. També ha reivindicat el paper de les esportistes com a referents per les generacions més joves: «aquests dies hem pogut conèixer de prop dones esportistes que estan a un nivell increïble, olímpiques fins i tot. Aquest canvi, posant les dones esportistes al centre, fa que els nens i les nenes ampliïn els seus referents, que vegin que tothom, sigui com sigui i vingui d’on vingui, pot aconseguir tots els èxits que es proposi».

Totesport partia amb la idea de generar noves referents i com a eina educativa i d’adquisició de valors com el respecte, la responsabilitat i el treball en equip, valors aplicables en molts àmbits de la vida d’una persona.

En paraules de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, s’ha complert amb escreix l’objectiu inicial en quatre dies il·lusionants per obrir la mirada a un entorn que no existia i que ha permès a infants, joves i famílies provar i experimentar una quarantena d’esports diferents, i, especialment, comprovar que en tots ells hi ha una referent femenina. “S’ha d’entendre que les dones i les nenes formen part de l’esport i que, per tant, hem de tenir l’oportunitat de viure’l de totes les maneres possibles”, afegia.

Un total de 33 referents de l’esport femení han estat presents al llarg dels quatre dies, acompanyades de 38 esportistes d’elit, com a exemple de les més de 40 modalitats que s’han pogut practicar a Totesport, “una experiència mai vista fins ara al nostre país”, subratlla la secretària general. “Què hauria passat si, des d’un principi, s’hagués donat visibilitat també a l’esport femení? Potser alguns pòsters a les habitacions haurien canviat…” planteja.

En la mateixa línia, Ignasi Velasco Casals, coordinador de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC) -empresa organitzadora- ha remarcat que Totesport es consolida com a espai lúdic per fer visible la força de l’esport femení i trencar estereotips. “La suma de sinergies ens ha permès ajudar a crear noves referents i, al mateix temps, que infants, joves i famílies hagin pogut practicar noves disciplines i pràctiques esportives perquè les puguin incorporar en el seu dia a dia, afavorint hàbits saludables i guanyant qualitat de vida”.

Esportcat{«name»:»2024/01/05/18/25/e0029fec-5b22-42f8-bcd0-ba86ae9d6d11.jpg»,»author»:»Esportcat»,»type»:»0″,»location»:»0″,»weight»:137202}

Quatre ambaixadores

Les ambaixadores d’aquesta segona edició de l’espai lúdic esportiu han estat Laura Heredia Vives, atleta de pentatló amb plaça per als Jocs Olímpics de París 2024; Lorena Medina Cobos, gimnasta, campiona de Catalunya absoluta i quarta classificada a la Copa del Món 2023; Anna Cruz Lebrato, basquetbolista jugadora del Barça CBS, or a l’Europeu de 2019 i primera jugadora catalana en ser campiona de la lliga nord-americana WNBA, i Irene González López, la waterpolista de la divisió d’honor femenina i olímpica a Tòquio 2020.

71 esportistes de primer nivell de 50 entitats esportives

Totesport ha comptat amb la implicació d’una cinquantena de clubs esportius i federacions que són referents al conjunt del país en l’esport femení: atletisme (Club Atlètic Manresa i FC Barcelona), automobilisme (Federació Catalana d’Automobilisme), bàdminton (Associació Esportiva Granollers i Federació Catalana de Bàdminton), bàsquet (Associació Esportiva Sedis Bàsquet, Barça-CB Santfeliuenc, Uni Girona CB i i Federació Catalana de Basquetbol), ciclisme (Massi Tàctic), curses d’orientació (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya), escacs (Federació Catalana d’Escacs), escalada (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), esgrima (Club Esgrima Granollers, Club Esgrima SAM de Barcelona, Club Esportiu Esgrima Hongaresa de Barcelona i Federació Catalana d’Esgrima), esport adaptat (Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i Special Olympics), futbol (FC Barcelona i FC Levante Las Planas), futbol sala (Associació Esportiva Les Corts), gimnàstica artística (Club de Gimnàstica EGIBA i Club Gimnàstica Esportiva Les Moreres), handbol (Club Balonmano Granollers), hoquei herba (Federació Catalana d’Hoquei), hoquei línia (Hoquei Club Rubí Cent Patins i Club Esportiu Barcelona Tsunamis), hoquei patins (HC Palau de Plegamans i Federació Catalana de Patinatge), judo (Federació Catalana de Judo), karate (Federació Catalana de Karate), korfbol (Federació Catalana de Korfbol), pàdel (Federació Catalana de Pàdel), rem (Real Club Marítim de Barcelona), rugbi (Club Rugby Sant Cugat i AV Rugbi-Barça), skate (Federació Catalana de Patinatge), softbol (Beisbol i softbol Sant Boi i Club Beisbol Barcelona), tennis (Federació Catalana de Tennis), tennis taula (Club TT Ganxets de Reus i Club Vic TT), triatló (Club Prat Triatló 1994 i Club Esportiu Katoa), vela (Federació Catalana de Vela), vòlei (Club Volei Sant Cugat) i waterpolo (CN Mataró i CN Sabadell).

Més de 170.000 usos esportius en 34 hores

Del 2 al 5 de gener tothom qui s’ha apropat a Totesport -ubicat a les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) a Montjuic (Barcelona)- ha pogut jugar, experimentar i aprofundir tècnicament en les tècniques dels diversos esports gràcies a activitats participatives i desenes d’exhibicions.

Podeu ampliar la informació de la segona edició de l’espai lúdic infantil, juvenil i familiar de l’esport femení a entretotesjoc.cat als perfils d’Instagram @entretotesjoc i a X @entretotesjoc.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *