Solidaritat i lluita contra els desnonaments a Salou: la Caixa sota escrutini

El desnonament d’una família a Salou, que es troba en una vivenda de protecció oficial i a qui ImmoCaixa no vol renovar el contracte de lloguer social, ha generat una mobilització massiva i ha posat de manifest les tensions entre els drets dels inquilins i les pràctiques de les entitats financeres. La comitiva judicial, davant la concentració de més de seixanta persones, ha decidit ajornar el llançament fins al mes de març.

La Kika, en companyia del seu marit Toni i el seu fill, ha residit en aquest habitatge de protecció oficial des de la seva construcció per part de La Caixa el 2009. No obstant això, la família ha rebut la notícia que ImmoCaixa no renovarà el contracte de lloguer social, deixant-los en una situació precària. La família assegura que desconeixia la data de caducitat del contracte, ja que en el moment de la signatura se’ls va informar que podrien renovar el contracte o adquirir el bé immoble al final del període de 10 anys.

Aquest cas ha posat de manifest una problemàtica que, segons el Sindicato de Inquilinas, no és aïllada. Fins al 2027, es podria repetir la mateixa situació en 47 pisos més d’aquesta promoció, afectant altres famílies. La comitiva judicial ha decidit ajornar el desnonament fins a març, una decisió que destaca la importància de la mobilització ciutadana per fer front a aquest tipus de situacions.

Malauradament, aquest desnonament no és un cas únic a Salou. El Sindicat de Llogateres alerta que altres cinc veïnes es troben fora de contracte en el mateix edifici. Dels 80 pisos de protecció oficial de l’edifici, 33 es troben buits i 47 estan ocupats amb contractes que finalitzaran com a màxim el 2027.

La indignació també ha arribat a la classe política local. L’únic polític present, amb representació a l’ajuntament de Salou, va ser l’Ignacio Durán, regidor a l’oposició del partit SALOU USAP. Durán va donar el seu suport als veïns per evitar el desnonament i va denunciar la injustícia que es comet amb tots els residents d’aquests edificis. Va expressar la seva solidaritat amb tots ells i va afirmar que en aquests moments els representants electes de la ciutadania han d’estar al costat dels seus veïns. Va lamentar que cap altre membre, ni del govern ni de l’oposició, estigués present donant suport als interessos dels ciutadans de Salou davant corporacions econòmiques sense escrúpols.

Des del Sindicat de Llogateres, ja fa dos anys que acompanyen centenars d’inquilins a través de la campanya ‘Destapem a La Caixa’, amb l’objectiu d’exigir una negociació col·lectiva a ImmoCaixa per aturar els desnonaments, renovar els contractes, anul·lar les clàusules abusives dels contractes de lloguer, deixar de assetjar als inquilins i complir amb les seves obligacions de manteniment. Aldo Reverte, militant del sindicat, assegura que seguiran treballant a nivell comunicatiu, institucional, judicial i de mobilització al carrer perquè aquest cas no passi desapercebut i es moguin les peces que cal per resoldre aquesta problemàtica.

En aquest context, la lluita per drets com el de l’habitatge i contra els desnonaments es converteix en un element fonamental, amb la pressió ciutadana emergint com una força poderosa per fer front a situacions injustes com la que enfronta aquesta família de Salou. La necessitat de garantir una política de lloguer públic autènticament accessible i justa es fa cada vegada més evident, enfrontant-se als interessos de les grans entitats financeres i defensant els drets fonamentals dels ciutadans.

Font: Esclafit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *