Se substitueixen 2 km de canonades al camí de Blancafort per acabar amb les pèrdues d’aigua

A primers de febrer han començat els treballs de renovació de les canonades del Pantà de Riudecanyes al seu pas pel camí de Blancafort de Riudoms. Una vegada acabades, les obres milloraran un tram de dos quilòmetres, que se sumaran a altres actuacions que s’han fet durant els últims anys.

L’actuació és impulsada per la Comunitat de Regants del Pantà i s’ha fet en coordinació amb l’Ajuntament de Riudoms.

Els treballs consisteixen en la substitució de les antigues canonades de formigó, instal·lades als anys 70, per unes de polietilè. D’aquesta manera se solucionaran les pèrdues d’aigua que s’havien detectat a la zona.

Dels dos quilòmetres que s’acabaran renovant, uns 700 metres passen per finques privades. En aquest cas, els treballs ja s’han realitzat durant els darrers mesos.

Pel que fa als 1,3 quilòmetres restants, la canonada passa per sota del camí de Blancafort. Aquest és el tram que s’ha començat a renovar aquesta setmana. En aquest cas, s’ha de fer una rasa d’uns 60 centímetres al camí, substituir la canonada i, finalment, tornar a tapar la rasa amb formigó.

A la vegada, també s’aprofiten els treballs per automatitzar els diversos punts de presa d’aigua, que ara es concentren en un de sol. Quan s’acabin els treballs estarà controlat digitalment. Per tant, es tindrà informació constant i precisa de tot allò que passa amb l’aigua que corre per aquesta zona.

Les obres del camí de Blancafort duraran unes setmanes. El sistema de treball utilitzat fa que les obres es facin ràpidament i redueix els talls de circulació al camí. Però de totes maneres sí que hi haurà moments en què els vehicles no hi podran circular. Quan això passi, caldrà circular per camins alternatius.

L’empresa que fa els treballs, contractada pel Pantà de Riudecanyes, ja ha contactat amb els principals propietaris de la zona per informar-los dels treballs i per evitar el màxim d’inconvenients.

Font: Ajuntament de Riudoms

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *